Toplam yorum: 3.077.625
Bu ayki yorum: 4.503

E-Dergi

MESUTHAN Tarafından Yapılan Yorumlar

20.01.2008

Her Türk evladının Ömer SEYFETTİN'in, genç yaşta bu kadar eser veren yazarını,öykülerini okuması şart. Uzun zamandır takipteyim, yeğen biraz daha büyüsün o vakit ilk okutacağım hikaye kitapları bunlar olacak. Herkesin çocuklarına okumasını ve okutmasını tavsiye ederim.
29.10.2007

TÜRK EDEBİYATININ PSİKOLOJİK ROMAN TARZINDA YAZILMIŞ ESERLERİN EN İYİLERİNDEN DİYEBİLECEĞİM BİR ROMAN. HASTALIĞIN İNSAN RUHUNDAKİ ETKİSİNİ ANLATIŞ TARZI BAKIMINDAN DA ÇOK MÜKEMMEL. İNSAN OKUDUKÇA HASTA ÇOCUKLA AYNI ACILARI HİSSEDECEK KADAR ETKİLENEBİLİYOR.
27.10.2007

Güzel, akıcı, çekici bir hikaye kitabı. Yakın zamanda okuma fırsatı buldum ama bu zamana kadar okuduğum hikaye kitaplarından çok farklıydı. Özellikle farklılık yazarın üslubundan kaynaklanıyor. Mustafa Kutlu sanki Tanzimatta yazan Namık Kemal gibi okuyucuyla sohbet ediyor, okuyucuya ek bilgiler veriyor. Bu roman sanatında kusur gibi gözükse de burada çok hoş durmuş. Ellerine sağlık Mustafa Kutlu...
13.09.2007

İnsan dünyaya geldiği zaman sadece 1'dir. ondan sonra kazandığı ünvanlar, mallar, mülkler o 1'in yanında yer alan sıfırlar gibidir. 1000000....000 gibi. işte o birin değerini bilmez de onu kötü şartlarda hayat yaşamaya mahkum edersek o biri kaybettikten sonra aslında sıfırlarının hiç değerinin olmadığını anlarız. işte ben sıkıntılı bir dönemde bu izahatı duyunca beynimde şimşekler çaktı. aslında o üzücü meseleyi düşündüğüm için sağlığımın ve hayatımın tadı tuzu kalmamıştı. biraz bencillik yapıp artık kendi benimi düşünmem gerektiğini öğrendim. sayın hocama teşekkür ediyorum. ellerine ve kalemine sağlık
03.05.2007

Türm okuyucular gibi Gün Olur Asra Bedel romanının sonunda tercümeyi yapan yazarın notu üzerine romanın devamı niteliğinde ve en önemli bölümlerinden biri olduğunu vurgulamasıyla merakıma engel olamadan okuduğum bir eserdir. Bu eserde Gün Olur Asra Bedel romanında bahsedilen öğretmenin Satalin döneminde halka ait sözlü ürünleri toplamsından dolayı rejim karşıtı görülmesinden dolayı ona yapılan işkenceleri anlatmaktadır. Yine eserde mankurtlaşmaya da değinmektedir. Okumanızı tavsiye ederim.