Atatürk Beyoğlu’ndaki Vedatas Mason Locasına nasıl götürüldü? Orada neler yaptı?
Atatürk’e kimler, ne zaman 33. derece masonluğu teklif ettiler? Çocuk Esirgeme Kurumu ambleminde görülen Sion Yıldızı Atatürk’e nasıl ulaştırıldı? Atatürk’ün tepkisi ne oldu?
Kimler Atatürk’ün birçok fikir ve davranışlarının masonluğa uygun olduğundan bahsetmiştir?
"Yurtta Barış, Dünyada Barış" bir mason düşüncesi miydi? Atatürk’ün hizmetçisi Cemal Grada ve eski Van Milletvekili İbrahim Arvas, Atatürk ve masonlar konusunda hatıralarında neler anlattılar? Atatürk "mason olmuştum" dedi mi?
Masonlar tarafından Atatürk’e "fahri başkanlık" önerildi mi?
Bir gün bir arkadaşım beni alıp, Beyoğlu'ndaki mason cemiyetine götürdü. Daha ne olduğunu bile anlayamadan kendimi cemiyetin içinde buldum. Mermer merdivenlerden büyük bir salona indik. Orada yüzlerini göremediğim birtakım kişiler vardı. Bizi buyur edip oturttular, kahveler sundular, hal hatır sordular. Orada fazla kalmadık, tekrar merdivenlerle daha da aşağıya indik. Bir öncekinden daha geniş bir salonda bulduk kendimizi. Salonda büyük bir kalabalık toplanmış, kılıçlı bir tören yapılıyordu. Bu işleri daha önceden bildiğini anladığım arkadaşım beni kolumdan tutmuş, durmadan ne yapmam gerektiğini anlatıyordu. Kılıçların arasından geçip, kutsal bir kitaba el bastık. Bütün bunlar olup bittikten sonra dışarı çıktık. Atatürk bu olayı ne zaman yaşadı?
Kitabı okuduğunuzda, yıllardır merak edilen ve Atatürk’ün mason olup olmadığıyla ilgili çok tartışılan soruların cevaplarını bu kitapta bulacaksınız..SİTE:www.kitapyurdu.com
%30
indirimli
Liste Fiyatı: 7,50 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 5,25 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün
Kazanacağınız puan: 10
Yayın Yılı: 2006 İthal Kağıt 168 sayfa 13,5x19,5 cm Karton Kapak ISBN:9759146740 Dili: TÜRKÇE
Öyle ifadeler,öyle güçlü duygular var ki ve öyle ifade edilmişler ki bazı cümleleri tekrar tekrar okuyup sindirmek istiyorsunuz.Bu dünyanın çok dışından,çok uzağından gibi herşey..
KatılıyorumKatılmıyorum
Öncelikle böyle bir çalışmadan önce yazarımızı kutlarım. Cesaretinden ötürüde ayrıca kutlarım. Şu yazılan kötü eleştirileri görünce çok üzüldüm ve yazmak istedim!
Kitabı eleştirenlere bakıyorumda onlarda mı ne mason yoksa diye düşünmeden edemiyorum, yazarımız burda tarihi gerçeklerle Atatürk'ün mason olmadığını dile getiriyor. Mason localarını kapatmasını yazıyor. Bu kitap bazı masonik şahsiyetlerin Atatürk'ü mason veya yahudi gösterme çabalarına karşı da bir cevaptır.
Öncelikle kitabı okumadan yorum yapmak ahlaki ve davranış yönünden çok saygısız bir harekettir.
Bu nedenle eleştirenler ilk önce kitabı baştan sona okusun ondan sonra bir kez daha düşünsünler!
Siyonizmin ülkemiz üzerinde süren planlarının devam ettiği günümüzde yazarımız gibi karanlık presnlerinden korkmayan ve sadece Allah'tan korkan araştırmacı yazarlarımıza sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. Hele ki H. Yılmaz Çebi gibi cesur bir yazarımıza sahip çıkmak bu vatan evladının asli görevlerindendir!
Öncelikle bilirtmeliyim ki bu kitabı okumadım. Sadece Hakan Yılmaz ÇEBİ'nin yazdığı kitapları inceliyordum. Herkes gibi başlığı dikkatimi çekti bir göz atayım dedim. Her zaman olduğu gibi önce kitapla ilgili açıklamayı sonrada yorumları okuyayım dedim. Bir de ne göreyim birbirine taban tabana zıt iki görüş. Bir taraf olmadık sözlerle (vatan haini gibi) yazarı eleştiriyor hatta suşluyor. Diğer tarafta hayır düşündüğünüz gibi değil kitabı okuyun görürsünüz diyor. Merakla iç sayfalara tıkladım göz gezdirdim bir de ne göreyim içsayfalar 6'da yani kitabın 11. sayfasında şöyle bir cümle var : "Türkiye'de 1935 yılında açıktan açığa ve resmen masonluğa en büyük darbeyi ve kapılarına kilidi vuran,masonluğu kökünden yıkan,hiç şüphe edilmesin ki Mustafa Kemal Paşa'dır."
Bu cümleden sonra neyi düşündüğümü tahmin edersiniz. Her zaman olduğu gibi başlığa bakıp hemen eleştiri, ver yansın refleksi devreye girmiş. Şunu hiç unutmayın Atatürk büyük bir lider ve çok müstesna bir devlet başkanıydı.Ama bir insandı en nihayetinde ve insan beşerdir ve şaşabilir. Atatürk'te bazı konularda yanlış yapmış olabilir.Peygamber değil ki hatasız olsun. Onunla ilgili mevzuları konuşmaktan araştırmaktan korkmayın kendinizi dar kalıplara,tabulara hapsetmeyin. Tabiri caizse "at gözlüklerini" çıkarın. Okuyun sonra fikir beyan edin. Çünkü bazı sözler maksadını ve eleştiri boyutunu aşıp iftiraya giriyor. Yazar çok değerli bir gazeteci ve araştırmacıdır. Kalbi vatan ve millet sevgisi, "Büyük ve Bağımsız Türkiye" sevdasıyla yanıp tutuşan biridir. Nerden mi biliyorum MPL televizyonunda hazırlayıp sunduğu Hazır Kıta programını izlemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla...
KatılıyorumKatılmıyorum
Tamamen Atatürk ü karalamak için yazılmış bir kitap. içinde inkar edilemeyeccek gerçekler de var ama yazar tarafsız olmak değil de Atatürk ün mason olduğunu ispatlamak için elinden geleni yapan bir avukat gibi yazmış yazılarını. Atatürk ün sözlerini masonlukla benzetmek falan gibi saçmalıklar yapmış. Bana kalırsa Atatürk ü karalamak ve küçük düşürmek için yazılmış...
KatılıyorumKatılmıyorum
yikik viran bir imparatorluktan koskaca bir cumhuriyet cikaran ataturktur.yillardir yasadigimiz bu topraklarda bayragimizin inmesini ,ezanimizin dinmesini engelleyen baskomutan ataturktur.canakkale gibi zor bir savasta turk komutanlarinin zeki, turk askerlerinin ise korkusuz oldugunu ispat eden ataturktur.ister mason olsun ister olmasin ,ister turk olsun ister olmasin ,ister musluman olsun ister olmasin ,kisilige gore degilde yaptiklari icraatlara gore degerlendirdigimiz zaman ataturkun ne buyuk ve kiymetli adam oldugu anlasilir.yabancilar ataturku yuzyilin adami secmis sizce bu dunyadaki en degerli insan kimdir sorusuna dunyanin sayili burakratlarini,siyasetcilerini,askerlerini geride birakarak avrupalilar taarafindan birinci secilen bir adam mason ise ben de mason olmak istiyorum.
boyle kitaplarin yazilis amaci asiyandir.tavsiye etmiyorum.
KatılıyorumKatılmıyorum
Böyle bir kitap adıyla kitap yazılması bile çok kötü. Atatürk'ü karalayanlara prim vermemk lazım. Patterson'un Dezenformasyon Çağı kitabını okusunlar insanlar bu kitabı alcağına sonra okuyabilirler tamamen vakit kaybı.
KatılıyorumKatılmıyorum
Yine Atatürk'ü karalama kampanyalarından biri. Aslında Atatürk'ün mason olmadığını en iyi onlar biliyor ama amaçları çok başka. Okuyun demeyeceğim, paranıza yazık.
KatılıyorumKatılmıyorum
Daha önce buna benzer bir kitap hakkındaki görüşlerimi yayınlamamıştınız, umut ederim bunu yayınlarsınız. Şöyleki, bu kitap hangi dönemde çıkmıştır bunu incelemek lazım.
1- Atatürk'e ve onun nezlinde tüm vatanseverlere en büyük saldırıların yapıldığı bir dönemdir bu dönem.
2-Bilim dünyasının alaşağı edildiği, bilimsel veriler ve bulgular yerine mistik, ne olduğu belli olmayan, hurafe bilgilerin ortamı doldurduğu ve bu tür konular içeren kitapların şu anda prim yaptığı bir dönemdeyiz.
3-Laik ve demokrat kesimlerin susturulmaya çalışıldığı ve her türlü demokrat, aydın, Atatürkçü kişilerin değişik karalamalara maruz kaldığı bir dönemdeyiz.
Tüm bunların ışığında şunları söylemek istiyorum: Kendisine belirli bir dinin taraftarı gözüyle bakan fakat o dinle uzaktan yakından ilgisi olmayan hurafelerle dolu, mistik heyezanlara kapılmış, yüce değerlerimize ve Atatürkümüze saldıran bazı eserlerin piyasayı doldurması dikkate şayandır, dikkatli olmalı, araştırmalı, doğruları uygun kaynaklardan öğrenmeli, bilimsellikten uzak, tarihi gerçeklere dayanmayan, karalama dolu ( hangi konu hakkında olursa olsun ) kitaplara şüpheyle yaklaşmalıyız. Saygılarımla.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com