Ana Sayfa sepetim yardım
Yeni Kitaplar Çoksatan Kitaplar Yazarlar Yayınevleri

       
Ortaklık  Puan Kataloğu   İlk Alışverişim   Bize Ulaşın
Hoşgeldiniz
Yeni Ziyaretçi Kılavuzu
Ücretsiz üyelik için tıklayınız

ÜYE GİRİŞİ

Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
 
Üye iseniz tıklayınız.
Sepetiniz Boş


  Darbe
Darbe, Stephen Kinzer,Zeynep Beler








Stephen Kinzer
İLETİŞİM YAYINLARI


"Rejim değişikliği" George W. Bush’la başlamadı. Yüz yılı aşkın bir süredir Amerikan dış politikasının ayrılmaz parçası oldu. Hawaii monarşisinin 1893’te alaşağı edilmesinin ardından, tüm 20. yüzyıl boyunca devam edip günümüze kadar geldi. Amerika Birleşik Devletleri, kendi politik ve ekonomik hedeflerine engel olan hükümetleri hiç tereddüt etmeden devirdi. 2003 Irak istilası en sonuncusu ama Amerika’nın bu tür operasyonlarının sonu değil.
Darbe’de Stephen Kinzer kralları, başkanları, başbakanları
iktidardan devirmeyi kendine vazife edinen cüretkâr politikacıların, küstah ajanların, atak komutanların ve arsız iş adamlarının hikâyesini anlatıyor. Amerika’nın uzun rejim değişikliği çağı Hawaii’de başlayıp Küba, Porto Riko ve Filipinler’in Amerikan idaresine geçmesi ile sonuçlanan İspanyol-Amerikan Savaşı’yla hızlandı. Amerika, ardından Nikaragua ve Honduras başkanlarının iktidardan devrildiği darbeleri hazırladı ve yönetti. Daha sonra başlayan Soğuk Savaş hesaplaşması, Amerika’nın tüm dünya olaylarına Sovyetler Birliği ile rekabet gözlüğünden bakmasına sebep oldu. Bu dönemde, Güney Vietnam başkanının katledilmesiyle, İran, Guatemala ve Şili’deki demokratik yönetimlerin iktidardan düşürülmeleriyle sonuçlanan örtülü operasyonlar düzenledi. Son yıllarda, Grenada, Panama, Afganistan ve Irak’ta olduğu gibi istila hareketleri rejim değişikliklerinin temel aracı haline geldi. Stephen Kinzer Darbe’de tüm bunları çarpıcı bir anlatımla naklediyor.
Yazarın diğer kitapları:Hilal ve Yıldız:İki Dünya Arasında
Türkiye,Şah’ın Bütün Adamları:Bir Amerikan Darbesi ve Ortadoğu’da Terörün Kökenleri SİTE:www.kitapyurdu.com

  %20   indirimli
Liste Fiyatı: 24,50  YTL. Kitapyurdu Fiyatı: 19,59 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün Kazanacağınız puan: 40
Çeviren: Zeynep Beler
Yayın Yılı: 2007
492 sayfa
İthal Kağıt
13x19,5 cm
Karton Kapak
ISBN:9750505539
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Siyaset > Siyasal Hareketler-Eylemler-Topluluklar
Siyaset > Uluslararası Siyaset



Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;


Yukarıdaki ürünü satın alanlar aşağıdaki ürünlerle de ilgilendiler

Ulus Devlet ve Şiddet

Anthony Giddens
19,60 YTL.

1 Mart Vakası Irak Tezkeresi ve Sonrası

Deniz Bölükbaşı
8,25 YTL.

Derin Pkk Büyük Oyunun Gizli Kodları


6,99 YTL.

Yeryüzünün Lanetlileri

Frantz Fanon
12,60 YTL.

Suskunlar

İhsan Oktay Anar
13,35 YTL.

1-1/1

katılan 1 kişi, katılmayan yok ettekin 11.08.2008
bana göre biraz sıkıcı bir kitap.Amerika hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve bu ülkenin 1890 lardan bu yana nelerle uğraştığını merek edenlere tavsiye ederim.
Katılıyorum Katılmıyorum

1

Diğer Yorumlar

Hata bildirimi:
Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Ana Sayfa | Yeni Çıkanlar | Çok Satanlar | Konu Başlıkları | Yazarlar | Yayınevleri | Arama | Üye Sayfası | Sipariş Takibi |
Ortaklık | Puan Kataloğu | Yardım | Kampanyalar | Kitap Dergisi | Sahaf | Tavsiye | Alışveriş Sepeti |
Bize Ulaşın | Bizimle Çalışmak İçinBasında Biz      


kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.


kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz. www.kitapyurdu.com