Ana Sayfa sepetim yardım
Yeni Kitaplar Çoksatan Kitaplar Yazarlar Yayınevleri

       
Ortaklık  Puan Kataloğu   İlk Alışverişim   Bize Ulaşın
Hoşgeldiniz
Yeni Ziyaretçi Kılavuzu
Ücretsiz üyelik için tıklayınız

ÜYE GİRİŞİ

Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
 
Üye iseniz tıklayınız.
Sepetiniz Boş


  ABD'nin Orta Asya Politikaları
ABD'nin Orta Asya Politikaları, Dr. Şatlık Amanov








Dr. Şatlık Amanov
GÖKKUBBE


Siyasî, askerî, ekonomik ve stratejik açıdan yeniden yapılanma sürecinde olan beş yeni bağımsız devletin (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenisten ve Özbekistan) ortaya çıkması uluslararası ilişkiler sisteminde orta asya alt sisteminin oluşumunu başlatmıştır. Diğer taraftan bu bölge Türkiye, Rusya, Çin, İran, Pakistan gibi komşu ülkelerin yanı sıra, bölge dışı güçlerin de çıkarlarının kesiştiği ve nüfuz mücadelesinin yaşandığı bir yer haline gelmiştir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ABD'nin, bir 'bütün' olarak Orta Asya bölgesi ve buradaki ülkelere ilişkin izlediği politikalar çalışmanın konusunu oluştururken, bu politikaların oluşumuna etki eden faktörler ile ABD ve bölge ülkeleri arasındaki işbirliğine yansıyan temel eğilimler de bu çerçevede ele alınmaktır. Bu eser, ABD'nin Orta Asya'daki dış politika hedeflerini, Afganistan'daki operasyonlarını sürdürmek için askeri varlığını artırmanın yanı sıra diplomasi, ikili ilişkiler ve dış yardım gibi bileşenleri uygulayarak gerçekleştirdiğini ve Orta Asya'ya yönelik ABD güvenlik politikasının dönüşümünün, Amerikan ulusal güvenlik stratejisinin kilit unsuru olacağını ifade etmektedir.
SİTE:www.kitapyurdu.com

  %40   indirimli
Liste Fiyatı: 25,00  YTL. Kitapyurdu Fiyatı: 15,00 YTL.
Tedarik süresi Aynı Gün Kazanacağınız puan: 30

Yayın Yılı: 2007
İthal Kağıt
519 sayfa
16,5x23,5 cm
Karton Kapak
ISBN:9944275064
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Siyaset > Uluslararası Siyaset



Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;


Yukarıdaki ürünü satın alanlar aşağıdaki ürünlerle de ilgilendiler

Karanlıktaki Adam
Bir Mossad Tarihi

Efraim Halevy
12,95 YTL.

Derin Pkk Büyük Oyunun Gizli Kodları


6,99 YTL.

Rutin Dışı

Salih Şarman
8,75 YTL.

Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi

Emin Çölaşan
8,04 YTL.

Yeni Ortadoğu Haritası


5,25 YTL.

1-2/2

katılan 1 kişi, katılmayan yok bilgisatan 28.08.2008
Merhaba. Yine inanılmaz bir kitap. ABD'nin Ortaasya politikalarını merak ediyorsanız bu kitap tam size göre. Yazar gerçekten çok ayrıntılı bir şekilde konuları ele almış. Çok değerli bir araştırma yapmış. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Başka söze gerek yok. Hoşçakalın.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 1 kişi, katılmayan yok isterdim hep gülmeyi 31.03.2008
orta asya alt sisteminin başlatılması aşamasını anlatan bir eser...
Katılıyorum Katılmıyorum

1

Diğer Yorumlar

Hata bildirimi:
Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Ana Sayfa | Yeni Çıkanlar | Çok Satanlar | Konu Başlıkları | Yazarlar | Yayınevleri | Arama | Üye Sayfası | Sipariş Takibi |
Ortaklık | Puan Kataloğu | Yardım | Kampanyalar | Kitap Dergisi | Sahaf | Tavsiye | Alışveriş Sepeti |
Bize Ulaşın | Bizimle Çalışmak İçinBasında Biz      


kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.


kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz. www.kitapyurdu.com