Cumhuriyet döneminin en önemli gazeteci yazarlarından Falih Rıfkı Atay, Birinci Dünya Savaşı'nda 4. Ordu Komutanı Cemal Paşa'nın özel katibi olarak Suriye Filistin Cephesi'nde 4 yıl görev yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu için çok önemli olan bu cephede fiilen bulunan Falih Rıfkı Atay yaşadıklarını ve tanık olduğu olayları "Ateş ve Güneş" adlı eserinde toplamıştır. 1918 yılında Osmanlıca yayınlanan Atay'ın bu eseri doksan yıl sonra ilk kez yayınevimiz tarafından günümüz Türkçesi'ne kazandırılmıştır.
Çöl yaşamıyla ilgili önemli bilgilerin yanı sıra, I. Dünya Savaşı'nda Suriye-Filistin Cephesi'nde karşılaşılan güçlüklerin detaylarıyla yer aldığı kitap, bu cephede yaşanan olaylara ve dönemine tanıklık ederken, Cemal Paşa'yı da suni, cansız uydurma bir kalıp gibi övmüyor ya da tasvir etmiyor. Onu zaafları ve meziyetleri ile gerçekten bir insan gibi karşımızda canlandırıyor. SİTE:www.kitapyurdu.com
%35
indirimli
Liste Fiyatı: 8,50 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 5,55 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 1 gün
Kazanacağınız puan: 12
Yayın Yılı: 2008 İthal Kağıt 150 sayfa 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9756461624 Dili: TÜRKÇE İlk Kez Türkçede Tam Metin
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com