kitap Türkiye’nin Musul sorununu, katrana bulanmış Siyonizmin tarihsel ve bilinçaltı arketipik dinamikleri ile araştırıyor; olaylar oluşmadan uyarıyor ve yol gösteriyor. "Yahudinin Kurtuluşu"nu toplumun Yahudilikten kurtuluşunda bulan Marx’ı, Sombart ve Arendt ile sınayarak Musul tartışmasını kapitalizm tartışmasına çevirmedikçe nasıl çıkmaz sokaklara sapacağımızı anlatırken toplumların Freudyen bilinçaltlarını deşmeyi de ihmal etmiyor. Atatürk’ün sansürlenen konuşmalarıyla...
İletişim ve Siyaset Hocası Profesör Veysel Batmaz, uzun yıllar sayısız siyasal kampanyalarda birlikte çalıştığım arkadaşım olarak, Türkiye’deki Müesses Nizam’ın yüksek siyasetini değiştirebilecek ve kamuoyunun düşüncelerini sarsabilecek bir çalışmaya, bir kez daha imza atmış bulunuyor.
Bu kitap, 1800’lerden başlayarak, Ortadoğu’daki paylaşım savaşının, “Fransız Devrimini izleyen süreçte Yahudilerin tarihe en önemli armağanı olarak doğan FinansKapitalizm” ile yine onun yerinde ifadesiyle “katrana bulanmış Siyonizm” arasındaki gelgitlerden oluştuğunu anlatıyor. Siyonist Plan’ın “vaat edilmiş toprak” Musul özelindeki iki yüzyıllık tarihini, herkesin rahatlıkla bulabileceği kaynaklarda sıradan görünen olayların içinden süzdüğü sıradışı gerçeklerle hayret verici bir biçimde harmanlayarak, alanında dünya literatürüne de katkıda bulunuyor.
Hem tarihsel metinlerin ve olayların şaşırtıcı zenginlikteki sentezinden, hem de Musul’u alabileceğimiz 2001 yılından bu yana yazdığı konuyla ilgili yazılarından oluşan, tarih yazımı için yepyeni bir yaklaşım olan "Kıbrıs’ı Verelim Musul’u Alalım"ı ve Profesör Batmaz’ın diğer kitaplarını, akademisyenler ve genel okurdan önce, Türkiye’yi boş bir çöplük sanan yüksek Riyâset okumalıdır.
Dr. Erhan GÖKSEL VERSO Başkanı (Ekonomi, Siyaset ve Strateji Danışmanı)
dış politika önerileriyle dar bakışlı Türk siyasetine yeni ufuklar açmayı deneyen Veysel Hoca, adı bile ortalarda yokken 90’larda Musul Tartışmasını başlatan yazar olarak tartışmaya yeni boyutlar katıyor. Atatürk’ün İş "bilir" Bankasının Atatürk’ün Musul’la ilgili sözlerini nasıl sansürlediğinden "Musul Sorunu"nun asıl kaynağının ilk anda akla geldiği gibi petrol olmadığına; yaygın kanının aksine Kıbrıs’ın bizim için varol(a)mayan stratejik öneminden kapitalizmin doğuşuna ve 1. Dünya Savaşı ile Kurtuluş-Kuruluş sürecimizin gizlerinden tarihsel kişiliklerin bilmediğimiz yönlerine kadar bir çok konuda derlenmiş sağlam bilgilerle yeni tartışmaların fitilini ateşliyor.
Baştan sona yanlışlarla yazılan -ya da yazdırılan- tarihimizi farklı bir bakışla keşfetmeye hazır mısınız? SİTE:www.kitapyurdu.com
%30
indirimli
Liste Fiyatı: 25,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 17,50 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 1 gün
Kazanacağınız puan: 36
Yayın Yılı: 2008 İthal Kağıt 464 sayfa 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9756277980 Dili: TÜRKÇE
musul sorunu misak i milli sınırları içinde yer alıp da başarılı olamadığımız alamadığımız tek yer musul gerçekten konumu açısından çok önemli bi yerde kitap bu konuları almış tavsiye ederim
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com