Tektanrılı dinlerden önce; birçok tanrılara putlara tapılıyordu. Sümer'de, Mısır'da krallar tanrı olmuşlar, tanrıları da yüksek dağların tepelerine yerleştirmişler. Eskiçağ ilkelleri doğayla birlikte yaşadıkları için, tanrılarını doğadan seçmişler; Güneşe, aya, yıldızlara, göğe Tanrı gözüyle bakmışlardır....SİTE:www.kitapyurdu.com
%30
indirimli
Liste Fiyatı: 15,00 TL.
Kitapyurdu Fiyatı: 10,50 TL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün
Kazanacağınız puan: 22
Yayın Yılı: 2000 364 sayfa 2. Hm. Kağıt 13,5x19,5 cm Karton Kapak ISBN:9757354716 Dili: Türkçe
Tamamen ateist bakış açısı ile yazılmış ve bizlere tanrı kavramının nasıl gelip yerlkeştiğini kendince bilimsel olarak anlatmış bir kitap. Fakat inanıp inanmama konusunda sizde pekte fazla bir iz bırakmayacaktır.
KatılıyorumKatılmıyorum
bende güzel bir kitap, çünkü toplumsal süreç içerisinde dinsel inançların nasıl ortaya çıktığını anlatıyor, bu kitaba karşı bakış alanlar yine içerisinde bulunduğu dini inancın etkisi ile biçimleniyor, sadece objektif olarak bakmayı zorlaştırıyor, iştebu kitap bizlere bunu öğretiyor
KatılıyorumKatılmıyorum
çok basit düşünce tarzıyla ele alınmış bilinç gibi bir takım kelimelerle bilimsel bir süs verilmeye çalışılmış çok basit çocukların dahi sorgulayabileceği bir kitap.yeni hiçbir yaklaşım yok sıradan bir ateist kitabı
KatılıyorumKatılmıyorum
Özellikle Tanrı kavramını ilçağlardan bu yana alarak inceleyen yazar, bir anlamda aslında kesinlikle ilahi dinlerde olmayan ve ilahi dinlerce de kabul görmeyen bir tarih bilinci ile yazmış olması nedeni ile zaten en başta tarihi ögelerler ilahi dinlerle ters düşmektedir. Yazarın daha ziyade Derwinci bir tutum sergilercesine insanoğlunu tarih içerisinde kategorize etmesi, kitabın en başında düştüğü yanılgıdır. Bu nedenle ben kitabın bilimselliği hususunda da malesef olumlu bir kanaat besleyemedim. Eleştirilen Tanrıların oluşturulması ya da Tanrı fikrinin insaoğluna empozesi sırasında gelişim hakkında bir bilgi verilecek ise eğer en azından bu öncelikle dinlerde bulunan bir kısım anlayışları kabul edilmese bile bir şekilde değerlendirerek yapılmalıdır. Ama malesef yazar en başta bir kategorizasyon yapması ile özellikle ilahi dinlere inanan okuyucuyu şartlı olmaya kendisi itmiş.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
dbserver2.kitapyurdu.com