Ana Sayfa sepetim yardım
Yeni Kitaplar Çoksatan Kitaplar Yazarlar Yayınevleri

       
Ortaklık  Puan Kataloğu   İlk Alışverişim   Bize Ulaşın
Hoşgeldiniz
Yeni Ziyaretçi Kılavuzu
Ücretsiz üyelik için tıklayınız

ÜYE GİRİŞİ

Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
 
Üye iseniz tıklayınız.
Sepetiniz Boş


  İslam Birliği ve Mustafa Kemal
İslam Birliği ve Mustafa Kemal, Metin Hülagü,Ravza Kızıltuğ








Metin Hülagü
TİMAŞ YAYINLARI


Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı öncesinde Müslüman toplumların birliğini tesis etmek üzere oluşturduğu siyasete Panislamizm, İttihad-ı İslam gibi değişik isimler verilmiştir. Konu hakkında yazılan makaleler ve araştırma metinleri, Panislamizm ve Panturanizm’i bir düşünce ve eylem birlikteliği olarak değerlendirmekte ve izlenen bu iki farklı politikanın neden başarısız olduğuna dair yorumlar sunmaktadır.

Prof. Dr.
Metin Hülagü, Panislamizm ve Panturanizm’i ilk defa İngiliz Dışişleri Arşivleri’nde saklanan belgelerin verdiği bilgiler ışığında inceliyor; Osmanlı Devleti ile Mustafa Kemal’in Milli Mücadele yıllarında uyguladığı politikaların perde arkasını anlatıyor.

Mustafa Kemal, Osmanlı Genelkurmayı’nın emriyle İslam Birliği için yola çıktı…

İlk defa yayınlanan bu belgelerde,
yakın tarihi yeniden yorumlamamıza sebep olacak birçok bilgi yer alıyor. Bunlardan en önemlisi, hilafet projeleri hakkında yazılanlar. Kitaptaki belgeleri incelediğimizde ve Prof. Dr. Hülagü’nün belgeler üzerinde yaptığı zihni egzersizi takip ettiğimizde; Osmanlı Devleti’nin son yıllarında, Arapların bağımsızlığı, hilafetin yeni bir şekle sokulması, Müslüman toplumlar arasında İslam Birleşmiş Milletleri’nin oluşturulması gibi konularda radikal kararlar alındığını görüyoruz. Mustafa Kemal’in, Osmanlı Genelkurmayı’nın emriyle, Şerif Hüseyin’in oğlu Emir Faysal’la yaptığı anlaşma, bu kararlardan sadece bir tanesi. Emir Faysal ve Mustafa Kemal’in imzaladığı bu belgeye göre, Türkler ve Araplar işbirliği yapacak, İngilizler ve Fransızlar Müslüman coğrafyadan kovulacak ve nihayetinde Araplar kendi bağımsız devletlerini kuracaklardır. Osmanlı Halifesi’nin “Müslümanların Emiri” sıfatı devam edecek, bu bağımsız Arap devleti, Osmanlı Halifesi’ne bağlı ve sadık kalacaktır.

Kitabın en önemli bölümlerinden biri de, Milli Mücadele yıllarında
Mustafa Kemal Paşa’nın İslam coğrafyasında yaptığı gizli faaliyetler… Kuvay-ı Milliye komutanları ile Arap, Hintli, Kürt, Afgan kabile liderleri, aşiret reisleri vs. arasında yaşananlar, Türkiye’de okutulan tarihten çok farklı bir Milli Mücadele Tarihi’nin yazılabileceğini gösteriyor. Sivas Kongresi’ni düzenleyen grubun, aslında İslam Birleşmiş Milletleri’ni oluşturmak üzere gizlice kurulan Muvahhidin Cemiyeti olduğunu tarih meraklıları ilk kez bu kitapta öğreniyor.

Kitabın son bölümde yer alan, “
Mustafa Kemal’in Silah Arkadaşları” isimli İngiliz istihbarat raporu, tarih meraklıları için ilginç bir “fişleme” örneği. İsmet İnönü’den Rauf Orbay’a, Kazım Karabekir’den Ahmet Ağaoğlu’na kadar bir çok isim hakkında İngiliz istihbaratçılarının hazırladığı bilgiler, bu raporun içinde yer alıyor. Milli Mücadele liderlerinin ruh ve karakter yapıları, hobileri, hedefleri bu İngilizlerin gözünden ilk kez gün ışığına çıkıyor.

İslam Birliği ve
Mustafa Kemal, tarih meraklılarını ve araştırmacıları tatmin edecek ciddi bir arşiv çalışması ve kaynak eser niteliği taşıyor. SİTE:www.kitapyurdu.com

  %30   indirimli
Liste Fiyatı: 12,00  YTL. Kitapyurdu Fiyatı: 8,45 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün Kazanacağınız puan: 16

Yayın Yılı: 2008
İthal Kağıt
256 sayfa
13,5x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9752637597
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Tarih > İnceleme-Araştırma
Siyaset > Mustafa Kemal Atatürk
İslam > Tarih

İslam Birliği ve Mustafa Kemal

Metin Hülagü
8,45 YTL.

Şebeke

Lenni Brenner
14,03 YTL.
İKİLİ TEKLİF
Toplam 22,48 YTL olan kitapları birlikte alın
19,57 YTL ödeyin.



Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;
Dostlarınızla paylaşmak için tıklayın:
Digg del.icio.us Facebook Google Live


Yukarıdaki ürünü satın alanlar aşağıdaki ürünlerle de ilgilendiler

Atatürk'ün Gizlenen Bursa Nutku

Reşit Ülker
5,70 YTL.

Teşkilat- ı Mahsusa'nın Reisi Süleyman Askeri Bey

Nurettin Şimşek
9,38 YTL.

Gölge İktidar
1 Numara'nın İzinde

Şamil Tayyar
10,56 YTL.

Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed

Mustafa Armağan
6,53 YTL.

Türk Korkusu

Özlem Kumrular
15,84 YTL.

1-4/4

katılan 1 kişi, katılmayan yok Bilgeoğuz 05.11.2008
Yazar bu kitapta Atatürk'ün babasının arnavut olduğunu belirtmiş.

Ben kendisine yazdım ve sordum bu bilginin kaynağını...İngiliz belgeleri yanıtı geldi..

Türkiye'de
psikolojik savaş tam hızıyla devam ediyor
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 1 kişi, katılmayan yok SYILDIZSS 28.10.2008
Mustafa Kemal Atatürk'ün islam birliği hakkındaki düşüncelerini bir çok kitapta okudum ama bu kitapta bir bütünlük içerisinde çok güzel anlatıldığını gördüm.Atatürk'ü anlamak için önce bu kitabı okuyun cahilce yapılan yorumların ne kadar karalayıcı olduğunu göreceksiniz.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 2 kişi, katılmayan yok heza 27.09.2008
yakın zaman almayı düşündüğüm kitaplardan daha okumadım ama epey bi araştırdım tamda aklımdaki bazı sorulara cevap vere bilecek bi kitap okumadan bile herkese Atatürk ü daha iyi anlamak için tavsiye ederim.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 5 kişi, katılmayan 5 kişi gazzeli1915 10.09.2008
kitap Mustafa Kemal' in İslam' a bakışını anlatıyor. Sanılanın aksine veya günümüzde bize inandırılmak istenenin aksine Atatürk' ün İslam' a günümüzdeki kemalistler gibi bakmadığını anlatıyor.
Katılıyorum Katılmıyorum

1

Diğer Yorumlar

Hata bildirimi:
Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Ana Sayfa | Yeni Çıkanlar | Çok Satanlar | Konu Başlıkları | Yazarlar | Yayınevleri | Arama | Üye Sayfası | Sipariş Takibi |
Ortaklık | Puan Kataloğu | Yardım | Kampanyalar | Kitap Dergisi | Sahaf | Tavsiye | Alışveriş Sepeti |
Bize Ulaşın | Bizimle Çalışmak İçinBasında Biz      


kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.


kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz. www.kitapyurdu.com