Ve Durgun Akardı Don, Don bölgesinin destanıdır. Eser, bir kazak ailesi ekseninde Don bölgesini ve savaşın değirimin ve iç savaşın bölgeye yansıyışını çok yönlü, derinlemesine ama sadece bir dille anlatır. Birinci ciltte Don kazakları'nın Çar dönemindeki yaşam koşulları, gelenekleri, görenekleriyle dile getirilir. Bu cilt, nehir romanın kahramanlarını ve ruh durumlarını da tanıtır. İkinci ciltte, Birinci Dünya Savaşı, 1917 kerenski Hükümeti dönemi, General Kornilov Olayı ve 1917 Ekim Devrimi'yle, roman kahramanlarının bu olaylardaki durumuna ayrılmıştır. Üçüncü ve dördüncü ciltlerde Don Kazakları'nın ayaklanmaları, don bölgesinde kurulan bağımsız cumhuriyetler, İç Savaş ve Avrupa'nın bu iç savaştaki rolü irdeleniyor.SİTE:www.kitapyurdu.com
%16
indirimli
Liste Fiyatı: 50,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 42,25 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 4 gün
Kazanacağınız puan: 84
Çeviren: Tektaş Ağaoğlu
Yayın Yılı: 2002 389 sayfa 1. Hm. Kağıt 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9756865695 Dili: TÜRKÇE
Rusyada bolşevik devrimi sonrası bir ailenin ve kazak köylülülerinin yaşadıkları anlatılıyor. Ben bu kitabı set halinde lise çağlarında okumuştum. Müthiş bir kitap. Gerçek bir klasik. Konunun anlatılışı, akıcılığı ve çeviri mükemmel. Şimdi tekrar okumak için yeniden alıyorum bu kitabı ve okumayanlara kesinlikle tevsiye ediyorum
KatılıyorumKatılmıyorum
Durgun Don adıylada satışa sunulan bu klasik 1. dünya savaşına katılan daha sonra bolşeviklere karşı çarlığı savunan Gregor Panteleyevic Melehov ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Her ne kadar olaylar bu aileninçevresinde gelişsede yazar sadece bu aileyle sınırlı kalmamış, köy insanlarını ve rusyanın genel durumunu da çok başarılı bir şekilde göz önüne sermiş. Kitapların hiç birinde (bazılarını tekrar tekrar okumama rağmen) bir kere bile sıkılmadım, müthiş sürükleyici bir kitap. Şahsi düşüncem klasiklerin içinde en iyi kitap olduğu.
KatılıyorumKatılmıyorum
Don kıyılarında yaşayan Kazak köylülerini 1900’lerin başından 1918’e kadar uzanan bir zaman diliminde Ekim devrimi ile ilişkileri içerisinde anlatır. Yazar, Rus Çarı’na, dine, gelenek ve göreneklerine bağlılıkları ile tanınan bu topluluğu, Gregor Melekhov adlı genç bir kazakla tipleştirir.
Sıradan bir kazak köyünde çiftçi bir ailedir Melekhov’lar. Oğul Gregor, hem yakışıklı, hem de çapkındır. Kocası askerde olan güzel Aksinia ile ilişkisi vardır, ama ailesi onu genç bir kızla -Natalia’yla- evlenmeye zorlar. Ne Gregor, ne de cephedeki kocası dönen Aksinia mutlu değildir bu durumdan, kaçarlar ve bir çocukları olur. Tam bu sırada I.Dünya savaşı başlamıştır. Gregor cepheye gider. Sıcak savaşın bütün vahşetine tanık olan genç kazak, ordu içerisinde propaganda çalışması yapan Bolşeviklerle ve onların barış çağrılarıyla karşılaşır. Daha savaş bitmeden Çar istifa etmiş, hükümet karışıklıkları başlamış ve Bolşeviklerin gücü artmıştır. Kendileri de bağımsız bir devlet hayali kuran Kazak süvarileri bu karışıklıkta ne tarafı seçeceklerine karar veremez, ayaklanmayı bastırmaya gitmezler; Kışlık Saray düşer Devrim gerçekleşir.
Yazar; devrimin ardından başlayan iç savaş günlerini, Çarlık Rusyası’ndan Sovyetler Birliği’ne geçiş sürecindeki pek çok parçalanmış toplumsal yapıyı ve ilişki biçimini eksiksiz olarak yansıtmıştır
KatılıyorumKatılmıyorum
Don kıyısında yaşayan Kazakların ki bunlar, Çarlık Rusyasında çarın etnik temel üzerine kurduğu, rejim karşıtları üzerine saldırttığı, aşırı şiddetleriyle bilinen tümenleri oluşturmuşlardır, devrimle ilişkilerini, devrime karşı cepha alışlarını anlatan bir ırmak roman. Rusya'da devrim sonrası yaşanan iç savaşı, kızıl orduların ve beyazların çarpışmalarını, bir solukta okuyacaksınız.
KatılıyorumKatılmıyorum
Ve Durgun Akardı Don... birçoğumuzun adını duyduğu hakkında fazla birşey bilmediği Don nehri etrafında yaşayan bir aile ve filizlenen bir savaşın etrafa yaydığı etkinin hazin öyküsü... Romanseverlerin kesinlikle bıkmayacağı 4 ciltlik bir eser.Şiddetle tavsiye ediyorum
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com