Milli Mücadele yıllarında, Sebilürreşad kadrosu Balıkesir'den başlayarak Milli Mücadele'ye destek verir. Mecmuanın başmuharriri Mehmed Akif, sahibi ve yazarı Eşref Edip ilk olarak Balıkesir'e giderler. Burada Akif'in, Zağnos Paşa Camii'nde Milli Mücadele'yi destekleyen konuşması, Eşref Edib tarafından not edilerek Sebilürreşad'da derc edilir ve halka dağıtılır. İstanbul'a dönüşte ise, Sebilürreşad'ın idarehanesi Milli Mücadele'nin irtibar bürosu haline getirilir.
İstanbul'da İtilaf Devletleri'nin zulüm ve tazyiklerine aldırmadan Milli İstiklal davasını müdafaa eden Mehmed Akif ve Eşref Edib'in öncülüğündeki Sebilürreşad kadrosu, Sebilürreşad'ı gizli gizli bastırarak Anadolu'ya sevk eder.SİTE:www.kitapyurdu.com
%28
indirimli
Liste Fiyatı: 8,00 TL.
Kitapyurdu Fiyatı: 5,72 TL.
Tedarik süresi yaklaşık 1 gün
Kazanacağınız puan: 12
Yayın Yılı: 2002 112 sayfa 3. Hm. Kağıt 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9754732949 Dili: TÜRKÇE
Cumhuriyet döneminin önemli şahidi ve muhalifi Eşref Edip'in İstiklal mahmekemelrerindeki yargılama sürecini anlatan bu eser Edip'i yakından tanımak isteyenler için başvurulabilir nitelikte. "Ancak eserin hatırat kısmı keşke onun tüm hatıratı olsaydı" diyor insan. İstiklal mahkemelerinin nasıl çalıştığını ve yargılama , karar verme usülünü Eşref Edip üzerinden tanıma imkanı var bu eserde.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
dbserver2.kitapyurdu.com