Wagner'in eşsiz operası Parsifal'den Walter Scott'un eseri Ivanhoe'ya kadar birçok yapıtta izlerine rastlayabileceğimiz Tapınak Şövalyeleri üzerine yazılmış en yetkin incelemelerden biri. Tarih boyunca Süleyman Tapınağı'nı ele geçirmek istemiş üç büyük din üzerine kaleme aldığı gözlemlerde zenginleştirdiği bu eserinde, Piers Paul Read, bu savaşçı keşişlerin sadece Hıristiyan kurumları tarihinde değil, tüm Batı tarihindeki ilk bağdaşık ve düzenli silahlı kuvvetlerden biri olduğunu açınlıyor. Sahip oldukları silahlı gücün ötesinde, yaşadıkları tarihsel devrin kültürel ve toplumsal dokusunu da biçimlendiren bu kapalı ve cemaatçi yapı, Batı'nın toplumsal ve dinsel evrimini kavramayı olası kılan birçok anahtar veriyi de kapsıyor içinde.SİTE:www.kitapyurdu.com
%16
indirimli
Liste Fiyatı: 24,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 20,28 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 5 gün
Kazanacağınız puan: 40
Çeviren: Sultan Gül Erdem
Yayın Yılı: 2003 355 sayfa 2. Hm. Kağıt 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9752980708 Dili: TÜRKÇE
Yazarın bu kitabı yazmasının amacı hıristiyan aleminin ne kadar güçlü ve hakim olduğunu anlatmak.Tapınak şovalyelerinin ne gibi esrarının olduğunu ve de kafamdaki mitleri cevapladığını söyliyemem. Ama tapınak şovalyelerinin tarihini bilmek isteyen birisi için muhteşem bir kaynak Ama taraflı bir kitap olduğunu da söylemek istiyorum
Bu kitap tapınak şövalyelerinin daha çok mitleri ,efsaneleri,gizlerinden daha çok tarihsel yapısına önem verilmiş.Zaten yazar giriş kısmında bu konudan bahsediyor.Eğer tapınak şövalyelerinin hazineleri ,kutsal ahit sandığı,sion tarikatıyla ilişkileri,magdalalı meryem mitiyle bağlantıları,yahudilerle ilişkileri,kabalizmle ilgilenmeleri ,haşhaşinlerle ilişkileri,FAUCOULT SARKACI romanında anlatılan büyük bir PLAN'a sahip oldukları gibi konularını araştırmak isteyenler için hiç bir şey bulamayacakları bir kitap. Eğer sadece ben sıradan bir tarih kitabı istiyorum olmuş olanları anlatsın yeter diyorsanız tapınak şövalyelerinin haçlı seferleriyle beraber anlatıldığı bu kitabı o zaman tavsiye ederim. Gizli planlarından çok haçlı seferleri bağlamında bir tapınak şövalyesi kitabı.Bu arada haçlı seferleriyle ilgilide geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.Fakat taraflı bir yazara sahibiz.ben beğendim ama asıl istediğim yoktu. Kabalist dünya felsefesine sahip olduklarına ve avrupa düzeninin siyasal ve sosyal yapısını tamamen değiştirmek istediklerinden bahsedebilirdi ama dediğim gibi sadece orta çağ tarih kitabı olmuş.
KatılıyorumKatılmıyorum
Bu kitap tapınak şövalyelerinin doğuşunu, gelişimini anlatıyor. Bunun yanında Hristiyan alemiyle İslam alemi arasındaki savaşlar da konu almış. Tapınak şövalyeleleri günümüzde de var olan gizli bir örgüt haline gelmiş. Zamanla anlayışları değişmiş. Başlangıçta insan gücünün önemli olduğu görülüyor. Daha sonraları bu anlayış yerini maddi güce bırakmış. Ancak bu örgüt hakkında sizi tam olarak aydınlatabileceğini sanmıyorum.
KatılıyorumKatılmıyorum
yazar tapınak şovalyelerinin hristiyanlık dışında diğer dinlerde de var olduğu konusunda yanılıyor olmalı.Bir de bu topluluk dünya tarihinde önemli bir rol oynamişsa da çok abartılmış bence
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com