Yüce Önderimizin bu yapıcı çalışmaları esnasında durumdan hiç de memnun olmayan "Batı Dünyası", hemen her şekilde nabız yoklamaktan geri kalmamaktaydı. Mesela bir batılı gazeteci, mezkur konuda Atatürk'e gayet manidar bir soru tevci etmişti:
-"Ekselans! Ermeniler'in bunca zulmünden sonra, onlara hala normal bir vatandaş göze ile bakmanız, cidden taktirlere şayan ve ibret verici bir davranıştır!.. Bu asil jestinizin karşısında, saygı duymamak elde değildi?!.."
Yüce Önderimiz ise hiç tereddüt etmeden derakap şu ibret alınacak cevabı vermişlerdi:
-"Hayır, yanılıyorsunuz! Türk milleti; müslüm, gayrımüslüm bir bütündür. Binanaleyh, milletimizin bir nüvesini teşkil eden Ermeni vatandaşlarımız da bizim evlatlarımızdır. Bir baba evlatlarını cezalandırır da sever de. Müslüman, Hıristiyan ve Musevi, hangi dinin salikleri olurlarsa olsunlar Türk bütünlüğünün birer parçasıdırlar. Türkiye'de sadece ve sadece Türk vardır ve ebediyyen öyle kalacaktır!"SİTE:www.kitapyurdu.com
%25
indirimli
Liste Fiyatı: 22,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 16,50 YTL.
Tedarik süresi Aynı Gün
Kazanacağınız puan: 34
Yayın Yılı: 2003 İthal Kağıt 448 sayfa 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9756618744 Dili: TÜRKÇE
Bu kitap ile ukrayna da ve rusyada yaşıyan urumlardan yani hıritiyan Türklerden haberdar oldum. Yunanistana göçmek zorunda kalan Karamanlı hristiyan Türklerden haberim oldu. Hafif bir iç burukluğu ile merakla okudum. Yazanlara ve yayınlıyanlara teşekkür ederim.
KatılıyorumKatılmıyorum
Atatürk hakkında bir Türk Ermenisitarafından yazılmış, ilginç bir kitap. Kitabın ilk bölümleri ağırlıklı olarakAta'nın son günleri,hastalığı ve cenazesi üzerine o günün gazeteleri, yakınlarının hatıratları ve yazarın kendi gözlemleri vasıtasıyla anlatılmış. Dİğer bir konu Ata'nın yakın silah arkadaşları Fevzi Paşa, İsmet Paşa,Kazım Karabekir Paşa gibi isimler. Yazar FevziPaşa'nın adının tarikatçi olarak lanse edilmesinden duyduğurahatsızlığını ortay koymuş. Yazarın İsmet paşa hakkındaki görüşlerine katılmamakla beraber bir Türk Yöneticisi ve Ata'nın dostu için iyi niyetli yorumlar olarak algıladım. Kİtabın üstünde durduğu bir diğer husus da Kurtuluş Savaşı'nda ve sonrasında Ermeni vatandaşlarımızın yaptığı hizmetlerdir. Yazarla hem fikir olmadığımız bir konuda atatürk vr ziya Gökalp münasebetleri ile ilgili hususlardır. Burada Ata'nın benim fikir babab Gökalp'tir sözünü yinelemekle yatiniyorum. Kitabı okuyanlar Atatürk'ün imzası ile ilgili ilginç bir anektodla karşılaşacaklar. Kitaptaki bir diğer husus da Ata'nın ölümünde doktorların ihmali olup olmadığı konusu. Kİtap okunmaya değer, ilginç bir içeriği olan güzel bir çalışma.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com