"Alevi-Bektaşi Kimliği" adlı bu kitap, 1993-1995 yılları arasında Türkiye genelinde 15 il ve bu illere bağlı 45 ocak üzerinde, antropolojinin en yeni yöntemlerine göre gerçekleştirilmiş bir saha araştırmasıdır. Şimdiye kadar, konu ile ilgili yapılan tüm araştırmalar, daha ziyade teorik çerçevede alevi-bekta5şi öğretisinin tarihi gelişimi, yapısı ve geleneği hakkındaki masabaşı tahlillere dayanmaktadır. İlk kez, bu araştırma ile "alevi-bektaşi" toplulukları, dini temsilcileri, ocakları katılımcı-gözlem ve mülakat yoluyla incelenmiştir. Saha araştırması olarak da bilinen bu yöntemle, bir yanda "alevi-bektaşi" insanın konuya bakış açısı (Emik yaklaşım) ile öte yandan araştırmacının yaklaşımı (etik bakışı) tesbit edilmek suretiyle bu inanç sistemi derinliğine yorumlanmıştır.
Ayrıca, dört üniversitenin çeşitli fakültelerine mensup 315 öğrencinin alevi-sünni farklılaşmasına yönelik bakış açılan ve algı alanları yanında, çeşitli İslami görüşleri temsil eden odak noktalarının yorumlarına da yer verilmiştir.SİTE:www.kitapyurdu.com
%26
indirimli
Liste Fiyatı: 21,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 15,59 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün
Kazanacağınız puan: 32
Yayın Yılı: 2004 İthal Kağıt 696 sayfa 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9753621736 Dili: TÜRKÇE
Klasik antropoloji-sosyoloji kitaplardan alan araştırmasına dayalı incelemeleriyle büyük oranda farklılık gösteriyor.Tarafsız olarak alevi vatandaşlarımızın kültürlerini anlatan kitap,bünyesinde uzun yılların emeğini barındırıyor.
KatılıyorumKatılmıyorum
Kitap Bir çok araştırmacının yaptığı gibi alevikökenli vatandaşların tarihsel yolculuklarını, kimliklerini nerdeyse köy köy araştırmış ve bu konuda aydınlatıcı bir çok veri sunmuştur. Yalnız yazarın kullandığı dil biraz taraflı yorumlardan nasibini almış yinede bu konu ile alakalı elinizde bulunmasında fayda olduğu bir kitap
KatılıyorumKatılmıyorum
alevi toplumu üzerine şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı araştırmalardan biri olan orhan türkdoğanın bu eserini alevikültürünün ve yörelere göre farklılıklarını anlamak ve yorumlamak isteyenlere tavsiye ediyorum. ancak bir önemli not vermek isterim ki alevilik konusunu ilk defa öğrenmek isteyenler değil biraz bilgisi olanların faydalanabileceği bir kitap. bir diğer nokta ise yöreden yöreye farklılık gösteren ve yorum farklılıklarının kafanızı karıştırmaması için dikkat edin.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com