Ana Sayfa sepetim yardım
Yeni Kitaplar Çoksatan Kitaplar Yazarlar Yayınevleri

       
Ortaklık  Puan Kataloğu   İlk Alışverişim   Bize Ulaşın
Hoşgeldiniz
Yeni Ziyaretçi Kılavuzu
Ücretsiz üyelik için tıklayınız

ÜYE GİRİŞİ

Üye Olmak İstiyorum
Şifremi Unuttum
 
Üye iseniz tıklayınız.
Sepetiniz Boş


  Apolet Kılıç ve İktidar
Apolet Kılıç ve İktidar, Faruk Mercan








Faruk Mercan
DOĞAN KİTAPÇILIK


Orgeneral Hilmi Özkök''e, "Paşam Genelkurmay başkanı olmanızı engelliyorlar" haberini veren kimdi? Orgeneral Hilmi Özkök''ü tasfiye planı nasıl başarısızlıkla sonuçlandı? Özkök''ü tasfiye planı gerçekleşse, 3 Kasım 2002 seçimleri yapılabilir miydi?

28 Şubat süreci bir askeri darbeyle sonuçlansaydı, cumhurbaşkanı yapılacak olan komutan kimdi? Muhtıra ve darbe ihbarında bulunan Genelkurmay istihbaratında görevli üsteğmene ne oldu? Üsteğmen hangi komutanların ismini vermişti?

Suikasta uğrayan yedi komutandan biri olan Oramiral Kemal Kayacan olayı hakkında dönemin Milli İstihbarat
Teşkilatı Müsteşarı Teoman Koman''ın verdiği müthiş sır neydi? Orgeneral Eşref Bitlis''in uçağına gece kışlada müdahale edildiğini öne süren Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi neler anlatmıştı?

Milli Güvenlik Kurulu''nda
namaz kılan subaylarına seccade açan komutan kimdi? Özal Çevik Bir hakkında neler söylemişti? Özal''ın 1987''de emekli ettirmek istediği komutan kimdi? Bu komutan 28 Şubat sürecinde nasıl ön plana çıktı?

"Beni Milli Güvenlik Kurulu genel sekreteri yaparak harcadılar" diyen komutan kimdi? Büyükannesi Ermeni olduğu ortaya çıkan komutana ne oldu? Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Orgeneral İlker Başbuğ''dan sonra, en güçlü Genelkurmay başkanı adayı kim?
Terör mücadelesinin ünlü komutanları hangi çarpıcı açıklamaları yaptı?

Ve daha birçok olayın perde arkasıyla sıradışı bir Silahlı Kuvvetler belgeseli…SİTE:www.kitapyurdu.com

  %28   indirimli
Liste Fiyatı: 21,00  YTL. Kitapyurdu Fiyatı: 15,12 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 3 gün Kazanacağınız puan: 30

Yayın Yılı: 2004
İthal Kağıt
364 sayfa
14x23 cm
Karton Kapak
ISBN:9752932126
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Siyaset > Kurumlar-Örgütler
Siyaset > Aktüel Siyaset



Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;
Dostlarınızla paylaşmak için tıklayın:
Digg del.icio.us Facebook Google Live


Yukarıdaki ürünü satın alanlar aşağıdaki ürünlerle de ilgilendiler

Fethullah Gülen

Faruk Mercan
18,00 YTL.

Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine

Ergün Poyraz
13,86 YTL.

Onlar Başroldeydi

Faruk Mercan
16,56 YTL.

Savaşçının Dönüşü

Faruk Mercan
10,80 YTL.

Kurtlar İmparatorluğu

Jean Christophe Grange
15,12 YTL.

1-7/7

katılan 8 kişi, katılmayan 1 kişi Bilal Ensari Aldemir 25.06.2007
Kitap okunmaya başlayınca dikkati iyi çekiyor nedeni ise TSK içindeki yapılanmanın, atamaların, ihraçların hep bir mahremiyet dairesinde yapılması ve insanların da bunu öğrenmeye yönelik gayretleri kitabı daha ilgi çekici kılıyor, fakat tarihlere biraz fazla bağlı kalmış ve okuyucuya çok az şey bırakıyor.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 4 kişi, katılmayan yok ginza 26.11.2004
Bu kitap hakkında pek fazla yorum yok-bu çok popüler olmadığı anlamına mı geliyor acaba? Halbuki bu kitap muhtemel bazı bilgi hatalarına rağmen ( ki ben bunları tespit edece kadar askerlikten anlamıyorum-ama Murat Arıkan'ın yorumunu okudum) yine de bilgi veren bir kitap. Ben bu kitaptan ne kadar çok şey öğrendiğimi, okudaktan bir ay sonra daha iyi farkediyorum. Tavsiye ederim. Çok da akıcı bir dille yazılmış.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 8 kişi, katılmayan 2 kişi Murat Arıkan 16.07.2004
Okumaya değer, tavsiye edeceğim oldukça güzel bir kitap ancak perspektif eksiklikleri var. Böyle bir kitabın kurmaylık ve bir kurmay subayın yetişmesini, yaşantısını, kariyer perspektifini de verebilmesi gerekirdi. Kitap "o yıl şu terfi etti, bu yıl o edemedi"nin pek ötesine geçememiş. Ayrıca kitapta denizciler neyse ama havacılara az yer verilmiş. Bir de bir takım bilgi hataları var, bir kaçını burada yazayım. 8. sayfada hava kuvvetlerinde her yıl bir korgeneralin orgeneral olduğunu yazıyor ki bu yanlıştır; iki yılda bir böyle bir terfi olur. Yine aynı sayfada ordumuzdaki 30.000 subaya karşın 300 civarında general olduğu, yani her yüz subaydan birinin general olabildiğini yazıyor ki bu bir ilkokul çocuğunun bile yapmayacağı bir istatistiki hata; general olma istatistiğine Harbiye'den yeni mezun bir teğmeni katamazsınız ki. Bu istatiğin doğrusu her sene Harp okullarından mezun olan öğrenci sayısıyla o yıl tuğgeneralliğe terfi edenlerin sayısı karşılaştırılarak yapılmalıydı ve bu kitabın kurmaylıktan bahsederken buna da yer vermesi gerekirdi. 77 ve 315. sayfalarda "ABD Genelkurmay başkanı Tommy Franks" diyor; bu da yanlış, Franks hiç bir zaman genelkurmay başkanı olmadı. 224. sayfada amiral Işık Biren ABD genelkurmay başkanının rotasyonla belirlendiğini, röportajın yapıldığı 2003 itibarıyla mevcut genelkurmay başkanının karacı, ondan öncekinin havacı, ondan önceki komutanın da denizci olduğunu söylemiş ki bunlar da yanlış. 2003'te ve halen genelkurmay başkanı olan general Richard Myers havacıdır, ondan önceki general Henry Shelton karacıdır; Amerikan ordusunda böyle bir rotasyon sistemi de yoktur ve mesela ben ilk genelkurmay başkanı general Omar Nelson Bradley'den beri de tek bir denizci genelkurmay başkanı da hatırlamıyorum. Ayrıca kitabın yine 77. ve 315. sayfalarında ve katıldığı televizyon programlarında emekli tuğgeneral Nejat Eslen'in sürekli olarak "Tommy Franks'in sınıf arkadaşı" diye tanıtılmasını hem tuhaf bulduğumu ve yadırgadığımı belirtmek isterim.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 3 kişi, katılmayan yok Bülent Güler 07.11.2005
Özellikle kuvvet komtanları ve Genel Kurmay Başkanlarının atamaları beraberinde hep siyasi tartışmaları da getirdiğinden konuya ilgi duyarak okudum. Yazar ayrıntılı bir çalışma sonucunda yaklaşık son 20 yılda gerçekleşen üst düzey komutanların atamaları ve paralelinde yaşanan siyasi ve politik ortamlara da değinmiş.Yer yer sıkıcı ayrıntılara boğulmuş olsa da okunmaya değer bir eser diyorum.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 4 kişi, katılmayan 2 kişi murat akturk 09.02.2005
Belki bir asker için ağır olmayabilir ama diğer okuyucular için şu buraya atandı , atanmadı gibi gibi çok sayıda rakamsal ve detay gordum. Bu yuzden akıcılık yok. Daha cok bir referans kitabi olabilir. Bitirebilmek icin cok sabretmek gerekir.Sadece askeri atamalara kafayi takanlar icin onerebilirim.
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 3 kişi, katılmayan 2 kişi mesut günhan 25.01.2005
türkiyenin en güvenilir kurumlarından birisi olan genelkurmayda yaşanan çekişmeleri ve başkanlık yarışlarını anlatan güzel bir çalışma. ancak bazı konularda çok fazla ayrıntıya girilmemiş
Katılıyorum Katılmıyorum
katılan 2 kişi, katılmayan 1 kişi nefertiti n 23.08.2004
Özellikle benim gibi askerlikle ilgisi ve bu konuda bilgisi olmayanların okuması gereken bir kitap. 1980lerden itibaren genelkurmayda üst komuta kademesinin nasıl şekillendiğini anlatan kitap, yine bu üst komuta kademesinden askerlerle-coğu general-yapılmış röportajlarla süslenmiş. Bu kitabı okuduktan sonra ben de gelecek yılların terfilerini hesap edebilmeye başladım. Gayet de kolay okunuyor. Tavsiye edilir.
Katılıyorum Katılmıyorum

1

Diğer Yorumlar

Hata bildirimi:
Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Ana Sayfa | Yeni Çıkanlar | Çok Satanlar | Konu Başlıkları | Yazarlar | Yayınevleri | Arama | Üye Sayfası | Sipariş Takibi |
Ortaklık | Puan Kataloğu | Yardım | Kampanyalar | Kitap Dergisi | Sahaf | Tavsiye | Alışveriş Sepeti |
Bize Ulaşın | Bizimle Çalışmak İçinBasında Biz      


kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.


kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz. www.kitapyurdu.com