banner
8085 Mikroişlemcisiyle Deneyler

8085 Mikroişlemcisiyle Deneyler

8085 mikroişlemcisi, geleneksel olarak eğitim amaçlı olarak ta kullanılan, 8 bitlik güçlü bir işlemcidir. İlk yapımı ve kullanılışı üzerinden 20 yıldan daha fazla geçmiş olmasına karşın; gerek mimari yapısındaki basitlik ve sağlamlık ve de dolayısıyla komut yapısının kolaylıkla öğrenilmesi nedeniyle, hala hem endüstriyel ve hem de eğitsel olarak çoklukla kullanılmaktadır.
Bu kitap, sağlaması yapılmış çalışan bir çok uygulamaya yer vererek 8085 mikrokontrolör ailesini anlatmaktadır. 20’lik keypad takımı, normal ve 7 parçalı LEDleri, DIP sviçler, piezzo buzer, RS232 portu, gerçek zamanlı saat yongası ve genişleme bağlantıları ile kolaylıkla uygulama geliştirilebilecek bir eğitim seti olması dolayısıyla; kitaptaki uygulamalarda EMAC tarafından geliştirilmiş olan uygulama geliştirme seti kullanılmıştır. Daha ileri düzeydeki kullanıcılar PC üzerinde kendi programlarını yazabilirler ve bu kitin belleğine programlarını aktarmak suretiyle uygulama geliştirebilirler de. Kitapla birlikte isimli web adresimizden, kendi programlarınızı sanal ortamda deneyebileceğiniz kısıtlı bir 8085 simülatöre de sahip olabileceksiniz.
İlk bölümde genel olarak mikroişlemciler ve işlemci tabanlı sistemler ve işlemcilerin değişik kısımları anlatılıyor. 2. bölüm, üzerinde uygulamaların geliştirildiği EMAC’in Primer Eğitim Seti üzerine. Özellikle bu eğitim setiyle program geliştirmek isteyenlere dönük olarak geliştirilmiş olan MOS-Monitor İşletim Sistemi ve setin çalıştırılması anlatılıyor. 3. bölümde MOS, detaylandırılıyor. 4. bölüm uygulama örnekleri üzerine; uygulama geliştirirken I/O portları nasıl control etmek gerekir yada program nasıl yazılır ve sete nasıl aktarılır vb de birlikte öğreneceksiniz. Ekler de, ASCII kodları ve 8085 komut setini ve bu komutların çalışma örneklerini bulacaksınız.
Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doğan İbrahim ve Kaan Uyar tarafından yazılan bu kitap, daha ziyade bir kurs kitabı olarak düzenlendi. Bol uygulama örnekleriyle, konuları çabuk ve kolay kavramanıza özen gösterildi. Kitapla birlikte, edineceğiniz kısıtlı 8085 simülatörü ile dilerseniz kendi uygulamalarınızı sanal ortamda geliştirebilmeniz de mümkün olacak. Prof. Dr. Doğan İbrahim’in, dünyanın saygın yayınevleri tarafından yayınlanmış bir çok kitabı var. Yine yayınevimiz, Prof. Dr. Doğan İbrahim’in "Z80 Mikroişlemci Programlama", "PIC C ile Ses-Işık-Sıcaklık ve Motor Kontrol Projeleri" PIC Mikrokontrolör Öğreniyorum, "PICBASIC ile Programlama", "C ile Programlama", "A-Z Matlab", "Güneş Enerjisi" gibi kitaplarını sizlere kazandırmıştı. Bu kitabın da yararlı olacağını umuyoruz.

Liste Fiyatı: 14,81
Yayın Tarihi: 18.07.2006
ISBN: 9789756410431
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 150
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 27 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/8085-mikroislemcisiyle-deneyler/84123.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:108275/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner