Artık modern devletin doğasını ve geleceğini anlamış bulunuyoruz. Modern devletkapitalizmin vasıtasıdır; fakat kapitalizmin gelişiminin tarihinden, onun ne tamamen iyi, ne de Avrupa'da neredeyse herkesin inandığı gibi, tamamen kötü olduğunu öğrendik. O da kratos ile ethos'un bir karışımıdır. Ve bu nedenle kapitalist devlet ne iyi ne de kötü bir put yapılmayı hak ediyor; ne tanrılığa yükseltilmeyi [apothesis] ne de, bir sözcük icat edilecekse, "şeytanlaştırılmayı [apodiabolosis]" hak ediyor. Devlet kölelikle özgürlüğün bir piçidir; ve bize düşen büyük görev, köleliğin geriye kalan izlerinden kurtulmak ve eksiksiz özgürlüğü yaratmaktır. 0 zaman torunlarımız, belli yasaları ve onları uygulama görevine ve gücüne sahip olan kurumlara sahip olduğu ölçüde hala bir devlet olan, fakat tarihte bilinen önceki tüm devletler gibi, efendilikle sömürünün temsilcisi olmadığı için bir devlet olmayan, bir düzende yaşayacaklar.
Franz OppenheimerSİTE:www.kitapyurdu.com
%23
indirimli
Liste Fiyatı: 11,00 YTL.
Kitapyurdu Fiyatı: 8,47 YTL.
Tedarik süresi yaklaşık 3 gün
Kazanacağınız puan: 16
Çeviren: Alaeddin Şenel/ Yavuz Sabuncu
Yayın Yılı: 2005 İthal Kağıt 232 sayfa 11,5x19 cm Karton Kapak ISBN:9756565780 Dili: TÜRKÇE
oppenheimer'i anlamadan uluslarası politikayı ve uluslararası hukuku anlamak da mümkün değil. devletin kaynağımı kuvvete dayandıran düşünür hukuku da devletin bir yaratısı olarak ele alıyor. genel kamu hukukçuları ve devlet teorisiyle ilgilenen herkesin okuması gereken bir klasik.
KatılıyorumKatılmıyorum
Devlet konusunda yazılmış sayılı kitaplardan biri. Devlet kuramları (sosyolojik devlet kavramı), devletin oluşması, ilkel fetih devleti, denizdevleti, feodal devlet ve nihayet anayasal devletin gelişmesine kadar olan süreci detaylı ve eleştirel bir biçimde ele alan kitabın bence en önemli eksisi çevirisinin ağır olması. Devlet konusunda orjinal görüşlerin yer aldığı kitabı okumanızı öneririm.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
www.kitapyurdu.com