25 Yıl Sonra 12 Eylül'le Yüzleşmek
28 Şubat 1997'de, bizzat yapanların post-modern diye niteledikleri bir darbe daha olduğuna göre, 12 Eylül 1980'de Kenan Evren ve arkadaşlarının yaptıkları Türkiye'nin son darbesi değildi. Ama son klasik darbe'idi. Bugün artık üzerinden tam 25 yıl, yani bir çeyrek yüzyıl geçmiş bulunuyor. Çeyrek yüzyılı vesile ederek onunla yüzleşmeye çalışmakta, sorgulamakta yarar var. 27 Mayıs'tan 12 Mart'a ve daha sonra da 12 Eylül'e uzanan 10 yıllık periyotlarla gerçekleşen askeri darbeleriyle yüzleşemeyen, darbecilerinden hesap soramayan Türkiye'nin önüne yeni darbelerin çıkması tesadüf olabilir mi? Koşullar ne kadar değişse de bu kez post-modern tarzda çıkıyor; ama yine çıkıyor!
Başka ülkelerin yaptığını Türkiye neden yapamıyor? Darbeciler neden yargılanamıyor?
Darbeciler neden her defasında geçici olduklarını söylüyor ve kendi iradeleriyle geri çekiliyorlar?
Neden bütün darbeler Atatürkçülük adına yapılıyor?...
Darbeler neden başta geniş bir destek buluyor da, daha sonra halkın seçim şansı bulduğu ilk fırsatta darbelerin mağdurları en çok oyu alıyor?
Darbelerden bir süre sonra her şey eski durumuna dönmüyor mu? Öyleyse darbeler ne işe yarıyor?
İster ‘klasik’, ister ‘post-modern’ olsun, bir daha darbe olmaması için, 12 Eylül’ün mağdurları/muhalifleri son klasik darbeyle birlikte tüm darbeleri ve Türkiye’nin yakın siyasitarihini tartışıyor.
‘Bir daha asla’ diyebilmek yüzleşmekten geçiyor...SİTE:www.kitapyurdu.com
%62
indirimli
Liste Fiyatı: 12,50 TL.
Kitapyurdu Fiyatı: 4,69 TL.
Tedarik süresi yaklaşık 3 gün
Kazanacağınız puan: 10
Yayın Yılı: 2005 214 sayfa İthal Kağıt 13,5x21 cm Karton Kapak ISBN:9756154152 Dili: TÜRKÇE
80 müdahalesini,marjinal ağızlardan dinlemek imkanını sunuyor bu eser.Kitabın kapağı kaliteli bir kitaba yakışmayacak kadar kötü ama içindekiler çok cesur ve bilgilendirici.
KatılıyorumKatılmıyorum
Hata bildirimi: Bulunduğunuz ürün sayfasında karşılaştığınız yazım, anlam vb. hataları bu form yolu ile bildirmeniz, hataları daha hızlı düzeltmemize yardımcı olacaktır. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.
kitapyurdu.com'da ödeme seçenekleri olarak Visa, Master ve Dinners kartlar ile havale, eft kabul edilmektedir.
kartlara taksit yapılmaktadır.
Tel: 0212-5198720 Faks: 0212-5191584 Alemdar mh. Güzel Sanatlar sk. No:9 34410 Cağaloğlu-İstanbul Türkiye
Gizlilik ve Güvenlik Politikası
Bu sitenin JavaScript kodları İnternet Explorer'a göre hazırlanmıştır. Diğer Tarayıcılarda problem yaşayabilirsiniz.
websrv01.kitapyurdu.com