banner
Abdülhamid’in Dış Politikası & Düvel-i Muazzama Karşısında Osmanlı

Abdülhamid’in Dış Politikası Düvel-i Muazzama Karşısında Osmanlı

“Feroze Yasamee, çalışkan, geniş bilgili ve 19. yüzyıl Osmanlı-Balkan tarihinin üstadı bir tarihçi. Sultan Abdülhamid ve döneminin dış politikası için ciddi okuma yapmak isteyenlere tavsiye edilir.”
İlber Ortaylı


Büyük zayiatlar verildiği, önemli toprakların kaybedildiği ve mali olarak kriz boyutunda sorunların yaşandığı bir dönemde tahta çıktı II. Abdülhamid. Hemen peşinden gelen siyasi kargaşa ortamı, meşrutiyet taraftarlarının faaliyetleri ve Sultan Abdülaziz’in şüpheli intiharı, Düvel-i Muazzama (Büyük Güçler) için “hasta adam”ı artık ortadan kaldırmak için uygun bir zemin hazırlamış gibi görünüyordu.
Abdülhamid dönemi ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Feroze A. K. Yasamee, Abdülhamid’in Dış Politikası kitabıyla arşiv belgelerinin eşliğinde ve son derece itidalli bir üslupla Düvel-i Muazzama karşısındaki Osmanlı’nın nasıl ayakta kaldığını anlatıyor. Ayastefanos, Berlin, Kıbrıs Anlaşmaları, Almanya ile kurulan yakınlık, Mısır krizi, Rusya ile yaşanan gerginliğin yumuşatılması, Sudan’daki gelişmeler, Doğru Rumeli krizi ve çözümü, Batum, Boğazlar, Mısır, Bulgar krizi, Akdeniz Mutabakatı, Üçlü İttifak, Mısır Anlaşması gibi son derece kritik konuları derinlemesine analiz eden Yasamee, ortaya çok özgün bir Abdülhamid portresi çıkarıyor.
Sadece Osmanlı arşivlerinden değil Almanya, İngiltere, Avusturya, Yugoslavya, Bulgaristan ve Rus arşivlerinden de yararlanarak hazırlanan ve dönemle ilgili yerli-yabancı tüm çalışmalarda mutlaka atıfta bulunulan bu kitabın, Türkiye’de II. Abdülhamid’e dair yeni bir bakış açısı kazandıracağını düşünüyoruz.
 

Liste Fiyatı: 160,00
Çevirmen: Yusuf Selman İnanç
Yayın Tarihi: 18.02.2020
Orijinal Adı: Ottoman Diplomacy: Abdulhamid II and the Great Powers
ISBN: 9789752430341
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 376
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 2.037 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
105,60

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 76

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 100,32
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/abdulhamidin-dis-politikasi-duveli-muazzama-karsisinda-osmanli/451516.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11041724/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>