banner
Ahmet Haşim Düzyazıları & Bize Göre, Gurabahane-i Laklakan, Frankfurt Seyahatnamesi

Ahmet Haşim Düzyazıları Bize Göre, Gurabahane-i Laklakan, Frankfurt Seyahatnamesi

Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden, kimi eleştirmenlere göre modern Türk şiirini Yahya Kemal'le birlikte başlatan Ahmet Haşim'in şiirlerinden daha az değerli olmayan düzyazılarını Mahir Ünlü'nün yaptığı sadeleştirmeyle sunuyoruz.

Ahmet Haşim'in düzyazılarının önemi, yaşadığı çağdaki insan profilini çok iyi çizmiş olması, insan davranışlarına ilişkin incelikli yaklaşımı, gündelik yaşamda çoğu gözümüzden kaçan ya da hiç görmediğimiz, sorun olarak gözümüze batmayan olgulara kendine özgü, bazen okuyana aykırı gelen bir biçimde bakmasıdır.

Fransız düzyazısında "Montaigne" ne ise, Türk düzyazısında "Ahmet Haşim" odur. İkisi de denemelerine sağlam, içten tümcelerine yerleştirdikleri düşünsel yön ve buluşlarıyla kendi edebiyatlarının ilk ve ölümsüz temel taşları olmuşlardır.

Liste Fiyatı: 127,00
Sadeleştiren: Mahir Ünlü
Yayın Tarihi: 25.05.2004
ISBN: 9789751021212
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 237
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 122 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ahmet-hasim-duzyazilari-bize-gore-gurabahanei-laklakan-frankfurt-seyahatnamesi/59803.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:62026/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner