banner
Antik İsrail’in İnancı ve Tarihi & Kitab-ı Mukaddes Bağlamında Bir Giriş

Antik İsrail’in İnancı ve Tarihi Kitab-ı Mukaddes Bağlamında Bir Giriş

Antik İsrail’in kökenleriyle ilgili giderek artan çekişmeli tartışmalarda George Mendelhall’in bu kitabı değerli ve kararlı bir çalışma. Yazar, İsrail’in nasıl İsrail olduğunu gösteren resmi oluşturmak için arkeolojik keşiflerle birlikte Kitâb-ı Mukaddes maarifini ve Dilbilim’i ele alıyor. Artık, Kitâb-ı Mukaddes’e aynı gözle bakamayacaksınız.
-Amy Dockser Marcus, The View from Nebo: How Archaelogy Is Rewriting the Bible and Reshaping the Middle East’ın müellifi ve Wall Street Journal yazarı
Yirminci yüzyılın en yaratıcı ediblerinden biri, arkeolojik araştırmalardan yararlanarak sosyolojik bir yaklaşımla, İbrahim’den İsâ’ya Antik İsrail’in İnancı ve Tarihi’ne yeni bir ışık tutuyor. Yaşadığımız zamanlara ilişkin imalarıyla aydınlatıcı ve büyüleyici bir eser.
-Bernhard W. Anderson, Eski Ahid İlahiyatı Onursal Profesörü, Princeton İlahiyat Fakültesi
Mendenhall, Tunç Çağı Yakın Doğu’sunu irdeleyerek çıktığı yolda, Mûsâ’nın “On Emir”i ile başlayan, Tanrı’yı İsrâil’in biricik ve gerçek kralı sayan ve on iki kavim birliği ile doruğuna ulaşan İsrâil dinî tarihinin izlerini sürüyor. Ardından, İsrâil’in monarşiye tehlikeli dalışını ve kaçınılmaz başarısızlığını, umutsuz reform girişimlerini ve ağır sürgün dersini konu ediyor.
Arkeolojik buluntular, antik metinler, resimler, haritalar ve çizimler eşliğinde, Kadim İsrâil’in Dini ve Tarihi, okuyucusunu, kadîm dünyayı ve dinin bugün dünyamızı nasıl şekillendirdiğini değerlendirmeye davet ediyor.

Liste Fiyatı: 51,00
Çevirmen: Mia Pelin Özdoğru
Yayın Tarihi: 02.02.2016
ISBN: 9789755747729
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 382
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 19 x 23.5 cm

Bu üründen 190 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/antik-israilin-inanci-ve-tarihi-kitabi-mukaddes-baglaminda-bir-giris/386955.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1140068/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner