banner
Aşk ve Ölüm-Kurt Cobain Cinayeti

Aşk ve Ölüm-Kurt Cobain Cinayeti

Araştırmamızın ilk adımları, 1994 yılında Cobain’in öldürülmesinden kısa zaman sonra atılmıştı. Bu sırada Ian Halperin State of Emergency grubuyla birlikte Batı Kıyısı’nda turnedeydi. Bu grubun eski bir üyesi ise bir yıl önce Seattle’a taşınmış ve Cobain’in çevresinden bir takım kişilerle ilişkiler kurmuştu. Bunların arasında Kurt’e uyuşturucu satanlardan biri ve onun en yakın arkadaşı Dylan Carlson da vardı.

Ian Seattle’a geldiğinde eski grup arkadaşı onu Seattle’daki arkadaş çevresi ile tanıştırmıştı. Tanıştırdığı kişiler arasında Kurt’ün arkadaşları da vardı ve hepsi resmi intihar hikâyesine şüpheyle yaklaşıyordu. Hatta apaçık intihar gibi görünen ölümünün hemen ertesinde, Seattle’da, Kurt’ün ölümünün kendi elinden olmayabileceği kanısı uyanmıştı.

Ian ve Kurt, l990’da Montreal’de Nirvana’nın sahneye çıkmasından hemen önce tanışmışlardı ve Ian, Courtney Love tarafından tutulan bir özel dedektifin, Kurt’ün öldürüldüğünü ve bu eyleme Courtney’nin de karışmış olabileceğini iddia ettiğini öğrenene kadar, bu tür söylentilere pek de kulak asmamıştı.

Nirvana’nın süperstar lideri Kurt Cobain’in 1994’ün 8 Nisan Cuma günü, Seattle’da bir garajın üstündeki bir odada cesedi bulundu; yetkililere göre bu olay bir, aç-kapa intihar dosyasıydı. Ancak o gün kimsenin bilmediği ve bu kitapta ilk kez açıklanacak olan, Kurt’ün bir cinayete kurban gittiğiydi.

1994 Nisanı başında Cobain, günlerce ortadan kayboldu ya da öyle sanıldı; onu tanıyan kişilerden bazıları onun nerede olduğunu biliyordu ve bu kişilerden biri de Courtney Love’dı. Bugünün sinema ve müzik yıldızı Love, 1994’ün başlarında grubu Hole ile ilk albümlerini yayınlamaya hazırlanıyordu ve diğer birkaç kişi gibi kendisinin de bildiği şey Cobain’in ondan boşanmayı planladığıydı. Aşk ve Ölüm; Courtney Love’ın eleştirel bir portresini çizmenin yanında, kendi özel dedektifi Tom Grant’in elinde tuttuğu ses kayıtlarını da ilk kez açıklıyor.

Wallace ve Halperin; bu kitapta, bilgi edinme yasası uyarınca ulaştıkları polis kayıtları ve ortaya çıkan yeni adli kanıtlar ışığında; tüm dünyanın inandığı, Cobain’nin kendini öldürdüğü mitini çürütüyor ve resmi senaryonun bilimsel açıdan imkânsız olduğunu kanıtlıyorlar.

Ödüllü araştırmacı gazeteciler Max Wallace ve Ian Halperin, gerçeğin peşinde on yıldır sürdürdükleri serüveni Aşk ve Ölüm’de çarpıcı gerçeklerle anlatıyor ve vaka dosyasının yeniden açılıp sağlıklı bir araştırma yapılması için yetkililere açık çağrıda bulunuyorlar.

Liste Fiyatı: 15,74
Çevirmen: Sevsen Aslantepe
Yayın Tarihi: 30.09.2004
Orijinal Adı: Love & Death
ISBN: 9789758729791
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 304
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 21 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ask-ve-olumkurt-cobain-cinayeti/70760.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:125262/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner