banner
Avrupa’da Göç, Azınlıklar ve Siyaset & Avusturya Örneği

Avrupa’da Göç, Azınlıklar ve Siyaset Avusturya Örneği

Türkiye’den Avrupa’ya giden “gurbetçiler” birçok sosyolojik araştırmanın konusu olmuştur. Ancak bu çalışmalarda gidilen ülkelerin siyasi ve toplumsal yapıları veya vatandaşlık ve göç politikaları çoğu zaman göz ardı edilmiştir. Oysa gittikleri ülkelerde kalmayı tercih eden göçmenler bu yapılar ve yasal düzenlemeler içerisinde çeşitli haklar edinmiş veya problemlerle karşılaşmış, özellikle de yeni kuşakların kaderi bunlar tarafından belirlenmiştir.
Bu çalışma, söz konusu boşluğu doldurma yönünde mütevazi bir çaba olmak amacındadır. Öte yandan uluslararası göç fenomeni ile henüz yüzleşen Türkiye için bu konuda daha tecrübeli olan Avusturya gibi örnekleri incelemek faydalı olabilir. Bu çerçevede çalışmamızın hem Avrupa ve Avusturya alanlarında uzmanlaşmak isteyenlere hem de Türkiye’nin göç siyaseti yapıcılarına bir katkı yapmasını dilemekteyiz.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 25.12.2015
ISBN: 9786059114066
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 178
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 43 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/avrupada-goc-azinliklar-ve-siyaset-avusturya-ornegi/383911.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1132469/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner