banner
Avrupa'da Müslümanlar 16.-18. Yüzyıllar

Avrupa'da Müslümanlar 16.-18. Yüzyıllar

Avrupa’da Müslümanlar, 16.-18. yüzyıllar arasında Hıristiyan dünyasında kürek mahkûmu, köle, tüccar, siyasi mülteci ve azınlık olarak yaşamış Müslümanların hikâyelerini anlatıyor. Lucette Valensi’ye göre Müslümanların Avrupa’daki serüveni, halen tekerrür etmekte olan ikili bir dışlama hareketinin tarihini gözler önüne seriyor: Hıristiyan geçmişi paylaşmayan toplulukların dışlanması, Hıristiyan olmayan ülkelerden geldikleri için tam “yurttaş” olamayacaklarına inanılan bireylerin dışlanması.

Müslümanların günümüzde Avrupa’da maruz kaldıkları şiddete duyarlı bir metin kaleme alan yazar kitlesel boyutlu ilk tehcir örneği sayılabilecek bir vakadan, Moriskoların 17. yüzyıl başında İspanya’dan sürülmesi örneğinden yola çıkarak, bu şiddetin geçmişine ışık tutuyor. Avrupa demokrasilerine musallat olmuş İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı belalarına karşı okuyucuyu uyarırken, Aydınlanma evrenselciliğinin sınırları üzerine düşünüyor.
 

Liste Fiyatı: 22,22
Çevirmen: Alp Tümertekin
Yayın Tarihi: 13.07.2015
ISBN: 9786053324874
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 332
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15.5 x 23 cm

Bu üründen 322 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 14,05
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/avrupada-muslumanlar-1618-yuzyillar/371519.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1034461/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner