banner
Avrupa'nın Anası Anadolu

Avrupa'nın Anası Anadolu

Helmut Uhlig, bu kitabında günümüz Avrupası'nın tarihsel izini sürüyor ve bu izleri netleştiriyor: Uhlig'e göre, dünyanın en eski uygarlıklarının beşiği ve "Avrupa'nın Anası"dır Anadolu.
Uhlig'in geçmişe yaptığı bu gezi, bizi, Ana Tanrıça'nın her şeye damgasını vurduğu tarih öncesine götürüyor. Doğu-Batı Uygarlık Akımı'nın izleri, Efes'teki Artemis'ten "Tanrı doğuran" Meryem Ana'ya, oradan İç Anadolu, Mezopotamya ve Karadeniz kıyılarına kadar uzanıyor. M.Ö. 10 binli yıllar ile Milat arasındaki zaman diliminde Anadolu'da var olmuş uygarlıklar, Avrupa uygarlığını da biçimlendirmişdir..
Kuşkusuz Avrupa uygarlığı, Antik Yunan, Roma ve İncil'den de beslenmiştir; ancak bunların kökenlerinin de Anadolu'da olduğu unutulmamalıdır.
Uhlig'in bu kitabı, Avrupa uygarlığının dinden ekonomiye, ticaretten sanata dek tarihsel dinamiklerine ışık tutmaktadır.
Uhlig'in, Avrupa'nın temellerini genişleterek betimlemesi, daha önceki inceleme biçimlerini değiştirmiş ve yepyeni görüşlerin ortaya atılmasına yol açmıştır.
Bu nedenlerden dolayı, bu kitap, Avrupa uygarlığının ve bunun Anadolu'yla ilişkilerinin anahtar kitabı niteliğindedir.

Liste Fiyatı: 25,93
Çevirmen: Yasemin Bayer
Yayın Tarihi: 29.08.2001
Orijinal Adı: Die Mutter Europas
ISBN: 9789755451701
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 285
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 36 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/avrupanin-anasi-anadolu/40203.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:35538/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner