banner
Batılaşma-Düzenin Yabancılaşması

Batılaşma-Düzenin Yabancılaşması

Toplumların kültür hayatında, değişik tarihi kategoriler ile özdeşleşen, o dönemlerin bir anlamda, çözümleyicisi, sözcüsü olabilecek düşünce ürünleri ortaya çıkar. Düzenin Yabancılaşması, işte böyle bir eserdir. 1969'da ilk baskısı yapıldığında "ilerici" ve "gerici" kavramlarının yerleri değişmişti. Türkiye'de üretim güçlerinin geliştirilmesi yolundaki istekleri ve siyasal baskıları nedeniyle geniş "İslamcı-doğucu halk kitleleri"ni Türkiye'nin "ilerici güçleri", "Batıcı-laik" bürokratik sosyal güçleri ise, Türkiye'nin "gericileri" olarak nitelemiştir.
Açıkça ilan edilmemiş bir "ambargo" ile cezalandırılan, yaşamamış ve yok sayılan, düşünceleri anonimleştirilip, sulandırılan Küçükömer'in kitabını, kendine "ben Doğulu muyum yoksa Batılı mı?" veya "Neyiz ki? "Neyi değiştirebiliriz?" sorusunu soran, "sivilleşme" ve "demokratikleşme" konusunda kendini sorumlu gören okurlar için yeniden yayınlamak sevindiricidir. İsmet Paşa'nın "İçinde bulunduğunuz vaziyeti bilesiniz, Padişah düşmanınızdır. Bana bakın, kimse işitmesin, millet düşmanınızdır." gibi çarpıcı belgelere dayalı siyasi çözümlemeleri, yarınlara yönelik demokratik ve sivil Türkiye için ışık tutacaktır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 10,19
ISBN: 9789757696605
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 258
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 159 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/batilasmaduzenin-yabancilasmasi/1617.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:55183/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner