banner
Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı / Dünya Savaş Tarihi 4

Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı / Dünya Savaş Tarihi 4

Sarıkamış, Çanakkale, Filistin, Süveyş, Irak, Kütülammare…
Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’nın savaştığı cephelere dair detaylı bilgiler… Dünyanın önde gelen askeri tarihçilerden Edward J. Erickson, Osmanlı’nın 1400’lerden beri elinde tuttuğu topraklar ve halklar üzerinde hâkimiyet kurmak için Türkler, İngilizler, Fransızlar ve Ruslar arasında geçen mücadeleyi ilk defa yayınlanan fotoğraf ve özel çizim renkli haritalarla destekleyerek anlatıyor.

Osmanlı İmparatorluğu “Avrupa’nın hasta adamı” olarak görülüyordu; fakat hâlâ tüm Avrupa ülkelerinin gözünün olduğu en önemli bölgeleri idare ediyordu. Savaşın başlangıcında Osmanlı İmparatorluğu tarafsız davransa da Almanya’nın yoğun diplomatik baskısına dayanamayarak Ekim 1914’te İttifak Devletleri’ne katılma kararı aldı.

Osmanlı ordularını bozulmuş ve etkisiz olarak gören yaygın önyargı ile hesaplaşan kitap, Süveyş Kanalı’na yapılan taarruzları, Çanakkale’nin başarılı müdafaasını ve İngilizlerin felaketle sonlanan Kut mağlubiyetini, Bağdat’ın, Kudüs’ün ve Şam’ın ele geçirilmesini, Lawrance ve Arap İsyanı’nı, İslam Ordusu’nu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunu anlatıyor.

Osmanlı ordularının savaşa girdiği bütün harekat alanlarında Birinci Dünya Savaşı’nın arka planı ve gidişatına dair detaylı bir kılavuz sunmakta.
200’den fazla çarpıcı fotoğraf ve çizim.
Düşman kuvvetleri, lider komutanlar ve seferlerde geçen en önemli muharebeler ayrıntılı bir şekilde anlatılmakta.
Kafkaslar, Çanakkale, Mezopotamya ve Filistin de dâhil Osmanlı’nın ana cephelerini ve savaşları gösteren 20 özel çizim, renkli harita.

Liste Fiyatı: 650,00
Çevirmen: Sare Levin Atalay
Yayın Tarihi: 10.10.2011
ISBN: 9786051146928
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 20 x 26 cm

Bu üründen 426 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
411,13

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 394

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 390,57
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/birinci-dunya-savasinda-osmanli-dunya-savas-tarihi-4/262151.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11390722/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>