banner
Büyük Cevşen Celcelutiye'li Hizbül Envari'l Hakaikı'n Nuriye (Arapça-Plastik Cilt)

Büyük Cevşen Celcelutiye'li Hizbül Envari'l Hakaikı'n Nuriye (Arapça-Plastik Cilt)

Hizb-ü Envari’l-Hakaikı’n-Nuriye veya yaygın adı ile Büyük Cevşen, bizzat Bediüzzaman Hazretleri’nin Mecmuâtü’l-Ahzab’dan ve Risâle-i Nur’daki hakikatlerden derlediği bir duâ mecmuâsıdır.

Piyasadaki benzerlerine ek olarak bu eşsiz dua kitabında Celcelutiye Duası ile Ashabı Bedir ve Şüheda-i Uhud’a da yer verilmiştir. Büyük Cevşen’de yer alan duaların isimlerini ve hikmetlerini şöyle sıralayabiliriz…

Birinci Bölüm: Yasin, Fetih, Rahman, Mülk ve Nebe’, Vakıa, Cum’a Sûreleri, Haşir ve Bakara Sûrelerinin son âyetleriyle Hatim Duası

İkinci Bölüm: Cevşen-i Kebir

Cevşen, Farsça kökenli bir kelime olup, "bir tür zırh, savaş elbisesi" manasına gelmektedir. Bu duâ Peygamber Efendimize, Uhud Savaşı sırasında Cebrail (a.s) tarafından getirilmiştir. Cebrail Hz. Muhammed'e (s.a.v.): "Üzerindeki zırhı çıkar ve bu duâyı oku. Bu duâyı üzerinde taşır ve okursan zırhtan daha büyük tesiri vardır." demiştir.

Üçüncü Bölüm: Evrâd-ı Kudsiye

Şâh-ı Nakşibend Hazretlerinin (ks) tanzim ettiği Evrâd-ı Kudsiye‘nin yüz hasiyetinin ve faydasının bulunduğunu belirten Bedîüzzaman Hazretleri, Şâh-ı Nakşibend’in bu duâyı, Peygamberimiz’den (asm) mânâ âleminde ders aldığını belirtmektedir.

Dördüncü Bölüm: Delâili’n-Nur

Peygamber Efendimize (asm) mânâ yönünden en mükemmel ve en câmî salâvâtları kapsayan bir duadır.

Beşinci Bölüm: Sekîne

Bediüzzaman’ın “esmâ-i sitte-i meşhure” olarak tâbir ettiği altı İsm-i A’zam’la birlikte bazı âyetlerin yer almaktadır.

Altıncı Bölüm: Münâcât-ı Veyse’l-Karâni

Veysel Karanî Hazretlerinin münâcâtı

Yedinci ve Sekizinci Bölüm: Duâ-i Tercüman-ı İsm-i Azam ve Duâ-i İsm-i Azam

Cenâb-ı Hakk’ın pek çok ismi zikredilerek yapılan dualar

Dokuzuncu Bölüm: Münâcâtü’l-Kur’ân

Hazret-i Osman’ın (ra) tanzim ettiği Münâcâtü’l-Kur’ân’daki duâ cümleleri, doğrudan doğruya ayetteki ifadelerden alınmıştır. Bediüzzaman bunun hakkında, “Bu münâcât aynen Cevşen ve Celcelutiye gibi kudsîdir” demektedir.

Onuncu Bölüm: Tahmidiye

Allah’ın ihsan ettiği nîmetler için çok geniş ve küllî hamdleri içine alan bu duânın, pek çok maddî ve mânevî hastalığa da şifâ olduğu belirtilmektedir.

Onbirinci Bölüm: Kaside-i Celcelutiye

Hz. Peygamber’in nazım şeklinde Hz. Ali’ye yazdırdığı, aslı vahiy olan Celcelûtiye kasidesi Celcelûtiye’nin Süryânice bedî (eşsiz güzel) anlamına geldiğini söyleyen Bediüzzaman, bu duânın pek çok sırları sakladığını, gelecek zamana baktığını, istikbalden ve hatta Risâle-i Nur’dan haber verdiğini de ifade eder. (Mektûbât, s. 448)

Onikinci ve Onüçüncü Bölüm: Ashabı Bedir ve Şüheda-i Uhud

Cennetlik oldukları bizzat Resulü Ekrem Efendimiz (s.a.v.) tarafından müjdelemiş ve adları vesile kılınarak dua edilen Bedir Ashabı ve Uhud Şehitlerinin adları



Ondördüncü Bölüm: Hülâsatü’l-Hülâsa

Allah’ın varlık ve birliğine, kâinatın ve içindeki mevcudâtın şehâdetini ihtivâ etmektedir. Âyetü’l-Kübrâ Risâlesinin özeti hükmünde olan bu bölüm hakkında Bediüzzaman, “Ara sıra bazı vakitte okunsa güzel olur, îmana kuvvet verir” demektedir.

Onbeşinci Bölüm: Tazarru ve Niyaz

Bediüzzaman Hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatının Mesnev-i Nuriye mecmuasından alınmış dualarıdır.

Liste Fiyatı: 11,58
Derleyici: Hasan Alioğlu
Yayın Tarihi: 21.07.2009
ISBN: 9786051140230
Dil: ARAPÇA
Sayfa Sayısı: 320
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 9.5 x 13.5 cm

Bu üründen 195 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/buyuk-cevsen-celcelutiyeli-hizbul-envaril-hakaikin-nuriye-arapcaplastik-cilt/133095.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:42345/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>