banner
Çariçe

Çariçe

Katerina Alekseyevna ya da Rus İmparatorluğu'nun kaderini belirleyen köylü kızı Martha... Kimdir bu kadın? Bulaşıkçı bir kız, bir hizmetçi mi? Aşırı makyajlı, şehvet düşkünü ayyaş bir kadın mı, yoksa modern Rusya'yı kuran bir imparatoriçe mi?
Hayata alınıp satılan bir köle olarak başlayıp, akla hayale gelmeyecek kadar yükseklere ulaşan Katerina bunların hepsidir aslında.

Ama her şeyden önce bir kadındır o. Deli Petro olarak da bilinen Çar Büyük Petro ile tutkulu bir aşk yaşar. Rus İmparatorluğu'na bir veliaht prens vermek adına tam on iki kez hamile kalır. Saraylarda zevk ve sefa içinde yaşarken bile, Çar'ın saçlarını kestirip manastıra kapattırdığı ilk karısıyla aynı kaderi paylaşma korkusu bir an olsun peşini bırakmaz. Ve Çar Petro kendi elleriyle taç giydirip onu imparatoriçe yapar; ondan istediği iki şeyi de kendisine verememesine rağmen.

Bu iki insanı bu denli birbirine yaklaştıran ve Çariçe'yi bu denli özel kılan şey neydi? Peki deliliğin sınırında yaşayan, kendi öz oğlunu bile öldürten böylesine korkunç bir adam sevilebilir mi? Ya koca bir imparatorluğa hükmeden bir adam?

Gerçekte Çariçe hangisini arzuluyordu: Aşkı mı, iktidarı mı?

Liste Fiyatı: 25,00
Çevirmen: Vedat Çorlu
Çevirmen: Şükrü Çorlu
Yayın Tarihi: 25.05.2004
ISBN: 9789750402708
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 632
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 62 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/carice/59781.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:98095/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner