banner
Dağ Duruşu & Bir Yoga Yolculuğu

Dağ Duruşu Bir Yoga Yolculuğu

YOGA bugünlerde çok popüler oldu. Bir sağlık, spor ya da kadın dergisinin sayfalarına baktığınızda karşınıza mutlaka yogayla ilgili bir haber; Madonna, Gwyneth Paltrow gibi dünya starlarının ya da Zeynep Tokuş gibi yerli bir sanatçının yoga yaparken bir pozu çıkacaktır. Ciddi haber programlarına konuk olarak gelen yogiler ve yoginiler çok ilgi toplamaya başladı. Sosyeteden isimlerin yoga yapmaya Hindistan’a gittiklerine dair haberleri artık biz de gazete köşelerinde okuyoruz. Peki nedir bu yoga? Hindistan’da gidilen bu okullar nasıl yerlerdir? Yoganın zorlukları nelerdir? Amacı nedir? En önemlisi, başarılı mıdır?

Amerikalı bir gazeteci olan Elizabeth Kadetsky, depresyondan ve vücudundaki sebebi belli olmayan ağrılardan şikayetçidir. Kendini açlık grevlerine, vücudunu parçalarcasına uzun saatler koşmaya ve karmaşık düşüncelere kaptırdığını fark ettiğinde hayatını düzene sokmak için yogayı seçer.

Hindistan’da batıdan gelen öğrencileri de kabul eden bir yoga okuluna yazılmayı başarır ve Hindistan’ın Pune şehrine doğru yola koyulur. B.K.S. Iyengar adlı bir yoginin himayesine girerek kendini bulmaya çalışırken, batıdaki yoga kavramıyla doğudaki yoga kavramının farklarını, yoganın inanılmaz tarihini ve gizli kalmış yönlerini araştırmaktan da geri kalmaz.

Kadetsky; yazarlık konusundaki zarafeti ve iyi anlatımının yanı sıra, kendi anılarına da gazetecilere has bir şüphecilikle yaklaşıyor. Sonuç, bazen tarih, bazen durum komedisi, bazen de eğlenceli bir seyahatname tarzında sıra dışı bir kitap olmuş ama bir kadının ve bedeninin hikayesini anlatırken o derin kişisel ve tuhaf telaş duygusu hiç eksik kalmamış.
Leah Hager Cohen, Glass, Paper, Beans: Revelations on the Nature and Value of Ordinary Things yazarı

Kadetsky, çok sayıda yolculuğu büyüleyici bir şekilde sunuyor: Yoga tarihi ve çalışmalarına, sıra dışı Yoga eğitmeni B.K.S. Iyengar’ın büyüleyici krallığına ve kendi karmaşık hayatına. Ona eşlik etmeyi bir ayrıcalık olarak gördüm.
Margot Livesey, Eva Moves the Furniture yazarı

Sizi şaşırtıcı bir dünyaya heyecanlı bir şekilde sürükleyen zarif ve güzel bir derin akıntı gibi.
Katherine Russell Rich, The Red Devil: To Hell with Cancer-and Back yazarı

Liste Fiyatı: 12,04
Çevirmen: Selim Yeniçeri
Yayın Tarihi: 31.12.2004
Orijinal Adı: First There is a Mountain Little Brown and Company
ISBN: 9789759013004
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 254
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 23 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dag-durusu-bir-yoga-yolculugu/67411.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:101557/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner