banner
Şumnu / XIX. Yüzyılda Bir Osmanlı Ordugah Kasabası

Şumnu / XIX. Yüzyılda Bir Osmanlı Ordugah Kasabası

Şumnu, son dönemde yıldızı parlayan bir Osmanlı kasabasıdır. İmparatorluğun ardı gelmez iç ve dış problemlerle uğraşıp durduğu en uzun yüzyılı'nda Balkanlardaki kuvvetlerin yegane ordugah merkezidir. 40.000-50.000 askeri barındırabilecek donanımda bir meşta-yı hümayun, Tuna kyısına dizilmiş serhat kalelerine lojistik destek sağlayan ikmal ve depo üssüdür. Ayrıca Osmanlı topraklarının harim-i ismetine karşı kendi tariçilerinin deyimiyle dübb-i ekber-i şimali'ce yöneltilen tüm taarruzlara karşı Balkan geçitlerini kapatan kilit rolünde bir mustahkem kale olmuş ve hiçbir saldırıya boyun eğmemiştir.
Elinizdeki eserde araştırmacı, bu son dönem Osmanlı ordugah kasabasına kendince bir yol açmıştır Osmanıl arşiv verilerine dayalı olarak Şumnu'nun çoğu Osmanlı merkezinde de görülen multi-etnik demografik yapısını, sosyo-kültürel ve iktisadi görüntüsünü ortaya koymuştur. Eserde ayrıcı XIX. Yüzylı Osmanlı Tarihi'nin bazı olaylarının Şumnu'daki yansımalarını da bulacaksınız.

Liste Fiyatı: 72,00
Yayın Tarihi: 06.06.2006
ISBN: 9789756788394
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 300
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 61 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sumnu-xix-yuzyilda-bir-osmanli-ordugah-kasabasi/82886.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:271661/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner