banner
Mühendislik Çiziminin Esasları & Temel Teknik Resim Cilt-1

Mühendislik Çiziminin Esasları Temel Teknik Resim Cilt-1

Teknik resim tasarlamak ve çizmektir. Teknik resimler, imal edilecek mamullerin kullanılmaya hazır halini, fonksiyonunu eksiksiz yerine getirebilmesi için bütün gereklerin yerine getirildiği ve teknik ayrıntılarının bulunduğu tam çizimlerdir. Teknik resmin en önemli özelliği mühendisler ve teknik elemanlar arasında iletişim kurmaya yarayan ortak bir dil olmasıdır. Teknik resim; çizgiler, işaret ve sembollere yüklenen özel anlamlarla standartlaştırılmıştır, her ülkede aynı esaslar içerisinde okutulur ve öğretilir.
Mühendislikte tasarlanan bir parçanın ifade edilmesi teknik resim aracılığı ile olacaktır. Tasarlanan parçanın imal edilmesi istendiğinde teknik resminin klasik veya bilgisayar ortamında çizilmesi gerekecektir. Parçanın yapılması için tasarlayan mühendis ile imal edecek kişiler arasında anlaşma aracı teknik resimdir.

Teknik resim modem mühendislikte en gerekli ve önemli alanların başında yer almaktadır. Teknik resim, bir mühendisin kariyerinin hemen hemen her aşamasında yer almıştır. Gerek klasik resim çizimi ve gerekse bilgisayar ortamında çizim olsun, teknik resim çizimleri güncel standartlara uygun olmalı, temiz ve anlaşılır olmalıdır. Mühendislik tasarımı yapılırken kullanılan iletişim yöntemi olan teknik resim, mühendislik çözümlerinin resim halinde ifadesiyle geometrik modelleme ve analizlerinin yapılmasını mümkün kılmaktadır. Detaylı teknik resimler ve üç boyutlu (3D) resimlerin kullanımıyla imalat işlemleri kolaylaşmaktadır.

Liste Fiyatı: 600,00
Yayın Tarihi: 01.01.2011
ISBN: 9789755114354
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 318
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 19.5 x 27.5 cm

Bu üründen 18 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
546,00

Bedava Kargo?

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 56

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 491,40
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/muhendislik-ciziminin-esaslari-temel-teknik-resim-cilt1/293178.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:228858/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner