banner
İbrahim Müteferrika ve Usulü'l-Hikem fi-Nizam'ül-Umem

İbrahim Müteferrika ve Usulü'l-Hikem fi-Nizam'ül-Umem

İbrahim Müteferrika devrinin çok yönlü simalarından birisidir. Çeşitli devlet hizmetleri yanında, devrinin ansiklopedik ve cidden her noktadan kültürlü ve her tarafı ile metodist bir âlimidir. Genel idari ve siyasi kültürü mükemmel, zamanının yeni fikir ve buluşlarına vâkıf, İslamiyet hakkında çok içten benimsediği bilgisi de kuvvetlidir. Hiçbir şahsi emeli olmadığı gibi tarafsız çalışmaları ile faydalı ve lüzumuna inandığı konuları yayınlanması gayesinden uzaklaşmamıştır. Memleketin içine düştüğü bozuklukları giderme çabasıyla “Usûlü’l-Hikem fî Nizâmi’l-Ümem: Milletlerin Düzeni Hakkındaki Bilgelik Kaideleri” isimli bir eseri kaleme almıştır.
Müteferrika’nın bu mühim eseri, XVIII. Yüzyıl Türkiyesi için kıymetli bir kaynaktır. Bugün bile geçerliliğini koruyan birçok tespit ve teklifleri muhtevi eser, ilim ve idare adamlarımızın müstağni kalamayacağı öz kültür malzemelerimizden birisidir. (Arka Kapaktan)

Liste Fiyatı: 35,00
Yayın Tarihi: 01.11.1995
ISBN: 9789753891912
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 194
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt

Bu üründen 23 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ibrahim-muteferrika-ve-usululhikem-finizamulumem/8901.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:300032/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner