banner
Akıllar, Beyinler ve Bilim

Akıllar, Beyinler ve Bilim

Beyin nedir? Çağlar boyunca düşünürler, beyni çok ilginç bulmuşlar, bilim adamları da beynin işlevlerini çdk değişik düzeneklere benzeterek pek çok varsayım ileri sürmüşlerdir.

Günümüzde beyin süreçleri ile akıl süreçleri arasındaki ilişki konusunda yeterli bilgi mevcuttur.

Bugün bilgisayar çağında, bilgisayar programlarının özelliklerini aklın işleyiş ilkesiyle özdeşleştiren görüşler ileri sürülmektedir. Bu iki olgu özdeş tutulabilir mi, yoksa büyük yanılgılara mı yol açar?

Aklın beyinle bağlantısı nedir? Sayısal bilgisayarlar, yalnızca doğru girdi ve çıktıları ile doğru programlar verildiğinde mi akıllı'dırlar? Bir bilgisayar programı olarak akıl modeli, akla ne denli uygundur? İnsan eyleminin yapısı nasıldır? Toplumsal bilimlerin, ilim olarak konumları nedir? Özgür isteme olan inancımızı fiziksel bir sistem olarak ya da birbirini etkileyen fiziksel sistemler dizisi olarak bizim evren anlayışımızla nasıl uzlaştırabiliriz?
John Searle

Liste Fiyatı: 6,00
Çevirmen: Kemal Bek
Yayın Tarihi: 04.04.2005
Orijinal Adı: Minds
ISBN: 9789754682038
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 126
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 35 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/akillar-beyinler-ve-bilim/68275.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:270884/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner