banner
Modern Avrupa'da Din

Modern Avrupa'da Din

Avrupa kıtasının kimliğini belirleyen en önemli ve süreklilik arz eden faktör dindir. Tarihsel anlamda din, Avrupa’yı birleştirdiği kadar parçalayan da bir miras.
Batı Avrupa’nın Katolik/Protestan Hıristiyan kimliği ile doğu Avrupa’nın Ortodoks Hıristiyan kimliği bu ayrışmanın temel çizgilerini belirlemekte.
Sovyet sisteminin çökmesiyle ortadan kalkan siyasi bölünmüşlük, yerini büyük ölçüde dini aidiyetin şekillendirdiği bir Avrupa kimliğine bırakmış durumda. Avrupa’nın toplumsal haritasını doğru okumak, geleceğini sağlıklı bir biçimde değerlendirebilmek, Avrupa için dinin ne anlama geldiğini kavramaktan geçiyor.Modern Avrupa kimliği önemli oranda dinsel bir geçmiş üzerinde bina olunmuştur. Bugün Fransa’daki mevcut kargaşa ortamı da dahil olmak üzere birçok gelişme, söz konusu geçmiş göz önünde bulundurulmaksızın anlaşılamaz.

Liste Fiyatı: 16,00
Çevirmen: Akif Demirci
Yayın Tarihi: 19.01.2006
ISBN: 9789758740284
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 62 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/modern-avrupada-din/77229.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:130013/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner