banner
Türkiye'de Ulus Devletin Dinamikleri

Türkiye'de Ulus Devletin Dinamikleri

M. Naci Yengin bu kitabında Osmanlı-Türk devlet adamı ve aydınının Batıya ve kendi kültürüne bakışını eleştiriyor.
Ulus-devletin bir Batı icadı olduğunu vurgulayan yazar bu ithal fikrin Türk-İslam kültürüne uyup uymayacağını zamanın göstereceğini ileri sürüyor.
Başka çarpıcı tezler de ortaya koyuyor. Türkiye'nin bir ulus-devlet olarak kurulmasının bazı Batılı güçlerin işine geldiğini; İtalyanların, Fransızların ve ABD'nin Kurtuluş Savaşı'na verdikleri desteğin bunun bir göstergesi olduğunu iddia ediyor.
Yazarın bazı olgulara dayanarak tartıştığı bir diğer fikir de şu: Milliyetçilik, modernizm, demokrasi, laiklik gibi değerler Osmanlı-Türk toplumuna tepeden inme olarak, zorla benimsetilmiştir.
Yazarın bir başka değerlendirmesine göre Osmanlı Devleti'ni ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Batılılaştırmak isterken özgürce ve Türk milletinin çıkarını düşünerek hareket ettikleri kanısında olan devlet adamları ve aydınlar aslında Batının bir sömürgeleştirme aracı olan Oryantalizm akımının dümen suyuna girmişlerdir.
Türkiye'de Ulus Devletin Dinamikleri, sisteme İslamcı kamptan bir eleştiri. Siyasal görüşünüz ne olursa olsun mutlaka okuyun, tartışmaya siz de katılın.

Liste Fiyatı: 11,11
Yayın Tarihi: 01.03.2006
ISBN: 9789759198183
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 232
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiyede-ulus-devletin-dinamikleri/78644.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141604/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner