banner
Ahmet Yesevi Hayatı, Fikirleri ve Hikmetleri

Ahmet Yesevi Hayatı, Fikirleri ve Hikmetleri

Anadolu’nun Türkleşmesinin ve İslamlaşmasının mimarı olan Hoca Ahmet Yesevi, Horasan Okulu’nun kurucusudur. Hoca Ahmet Yesevi’ye kadar ibadet ve eğitim dilleri Türkçe değildi.

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerini Türk dili ile eğitmiş, ibadet dilini Türkçeleştirmiş ve bunun sonucunda göçebe Türk boylarının İslama katılımını sağlamıştır.

Yüz binlerce insanın inanmasına neden olmuş, binlerce mürşit yetiştirmiştir. İnsanları İslam dinine çekmeye çalışan, gayret eden, koşturan dervişler ve halifeler yetiştirmiş, yol göstermiş, tehlikenin karşısına çıkmış, sorunları kökünden çözecek çözümler getirmeye gayret etmiştir. Gayretlerini Türkistan'la sınırlı tutmamış, gücünün yettiği her yere ulaştırmıştır. Öğrencileri hem Asya'yı, hem Avrupa'yı, hem de Anadolu'yu İslamlaştırmıştır.

Anadolu’yu biçimlendiren Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Saru Saltuk, Geyikli Baba gibi tasavvuf önderlerini eğiten Hoca Ahmet Yesevi, Anadolu’yu hiç görmemesine rağmen, gönlünü bu topraklara vermiştir.

"Kafir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma. Çünkü kalbi kırmak Allah’ı kırmaktır. Gönlü kırık zavallı garip birini görsen, yarasına merhem koy, yoldaşı ve yardımcısı ol."

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 10.03.2006
ISBN: 9789756155424
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 172 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ahmet-yesevi-hayati-fikirleri-ve-hikmetleri/79201.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141699/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner