banner
Siperin Ardı Vatan/Türk Cephesinden 1915 Deniz ve Kara Muharebeleri

Siperin Ardı Vatan/Türk Cephesinden 1915 Deniz ve Kara Muharebeleri

Yakın tarihin gerek yapılışı, gerek kahramanları, gerekse sonuçları bakımından en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Savaşı; başlangıcından sonuna tüm operasyonel detaylarıyla, Türk tarafı açısından ve objektif kriterlere göre değerlendiriliyor.

Türkler hangi alanda, hangi koşullarda, nasıl savaştı? Siperlerde neler doğru, neler yanlış yapıldı? Vatanı savunanlar, dönemin en güçlü orduları karşısında hangi fedakarlıklara katlandılar ve nasıl kazandılar?

Mustafa Kemal'in muharebelerin kaderini değiştiren karar ve uygulamaları nelerdi? Türk komuta kademesinde ne tür problemler yaşandı? Düşman, hangi noktalarda neleri planladı; hangi hesaplar neden tutmadı?

Lojistik ve idari hizmetler ne ölçüde verilebildi? Sağlık hizmetlerinde hangi zorluklar yaşandı? Yaralı ve hastalar nasıl bakıldı? Türk askeri gerçekte ne kadar kayıp verdi?

Savaş alanlarındaki tüm yer isimleri, ayrıntılı krokiler, nadir fotoğraflar ve dile getirilmemiş olaylar.

Çanakkale dün neyi ifadeyi ediyordu; bugün ne anlama geliyor? 91 yıl sonra Çanakkale Savaşı'nı ne kadar biliyoruz; Çanakkale ruhunu ne kadar taşıyoruz?

Arazi uzmanı yazarlar, 91 yıl önceki büyük savunmanın detaylarını anlatıyor.

Efsaneler değil yaşananlar. Menkıbeler değil dokümanlar. "Edebiyat" değil, hakikat. Hamaset değil, bilgi. Gerçek olaylar, gerçek insanlar ve gerçek rakamlarla Çanakkale Muharebeleri...

Liste Fiyatı: 16,20
Yayın Tarihi: 20.03.2006
ISBN: 9789759191054
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 419 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/siperin-ardi-vatanturk-cephesinden-1915-deniz-ve-kara-muharebeleri/79554.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:146095/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner