banner
Rus Arşiv Belgelerine Göre Boğazlar ve Şark Meselesi

Rus Arşiv Belgelerine Göre Boğazlar ve Şark Meselesi

Bu kitabı okurken, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın dünya jeopolitiği açısından ne derece önemli olduğunu daha yakından anlıyoruz. Türk Devleti’nin her türlü dış politikasında bu noktanın daima göz önünde bulundurulması gereği vardır ve hep öyle kalacaktır.

Kitap, Rus arşiv belgelerine dayanılarak, Rus arşiv dairesinin uzun yıllar müdürlüğünü yapmış olan bir Rus tarafından ve doğal olarak Rus bakışı açısından yazılmıştır. Rusya, bütün tarihi boyunca "Burası bizim nefes borumuzdur." diyerek Boğazlar üzerinde hak iddia etmiştir. Kitap, bu iddia çevresinde döndürülen bütün dolapları, Avrupa devletlerinin siyasi hesap ve diplomatik kulislerinde Boğazlar’ın nasıl bir yer tuttuğunu ve Osmanlı’ya yönelik politik faaliyet ve bakışlarını açıklıkla anlatmaktadır.

Tarihî gerçeği bir kere daha görüyoruz ki, devletler arasında dostluk yoktur; uzun veya kısa dönemli, değişken çıkar ilişkileri vardır. Doğru olan, bu gerçeğe öfkelenmek yerine, onu sürekli hatırlamak ve hiç akıldan ve hesaptan çıkarmamaktır.

Liste Fiyatı: 47,00
Yayın Tarihi: 30.03.2006
ISBN: 9789754375589
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 427
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 124 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/rus-arsiv-belgelerine-gore-bogazlar-ve-sark-meselesi/80084.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:130316/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner