banner
Auschwitz Bir Doktorun Görgü Tanıklığı

Auschwitz Bir Doktorun Görgü Tanıklığı

Naziler 1944 yılında Macaristan’a saldırdıklarında, orada yaşayan hemen hemen tüm Yahudileri Auschwitz’e gönderdiler. Yahudi bir tıp doktoru olan mahkûm Dr. Miklos Nyiszli ölümden kurtulmayı başarsa da, daha korkunç bir yazgının eline düştü: ismi "Ölüm Meleği"ne çıkan Dr. Josef Mengele’nin emrinde, kamptaki diğer mahkûmlara "bilimsel araştırmalar" yapmakla görevlendirildi ve kitabında bu dehşet verici öyküsünü bizlerle paylaşabildi.
‘Auschwitz, Bir Doktorun Görgü Tanıklığı’, Nazi ölüm kamplarının vahşetini okuyuculara tüm açıklığıyla sunan, bir görgü tanığının kaleme aldığı ilk kitaplardan biri.

"II. Dünya Savaşında katledilen Yahudileri, kendilerini öldürmelerine izin vermiş olmalarından dolayı azarlamak, anlamsız bir entelektüel moda oldu. ‘Neden kuzu gibi ölüme gittiler?’ ‘Neden karşı koymadılar?’ ‘Neden isyan etmediler?’Soru neden tüm Yahudilerin bir karşı savaş yürütmedikleri değil, bu kadar çok sayıda Yahudi’nin nasıl karşı koyabildiği olmalıydı. İşkence görmüş, dövülmüş, açlıktan yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiye itilmiş bu Yahudiler, karşı koymak için gereken ruhsal ve fiziksel gücü nerede buldular?"
Elie Wiesel, Against Silence, The Voice and Vision of Elie Wiesel

Liste Fiyatı: 23,15
Çevirmen: Aylin Yengin
Yayın Tarihi: 06.04.2006
ISBN: 9789944994019
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 84 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/auschwitz-bir-doktorun-gorgu-tanikligi/80294.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141945/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner