banner
Risale-i Nur'da Geçen Ayet ve Hadis Mealleri

Risale-i Nur'da Geçen Ayet ve Hadis Mealleri

Modern asrın en çok okunan Kur’an tefsiri Risale-i Nur külliyatının, klasik tefsir usulünden bir parça farklı bir yol izliyor olması, yıllardır “Tefsir mi, değil mi?” tartışmalarının sürmesine neden olmuştur.
İşte bu eser, Risale-i Nur külliyatının ele aldığı, incelediği, izah ettiği ayetleri ve bunların dışında metinler içerisinde yer alan hadisleri derleyip okurlara sunarak, külliyatı bu noktada incelemek isteyenlere kolaylık sağlamaktadır. “Risale-i Nur’da Geçen Ayet ve Hadis Mealleri” isimli bu çalışma, Risale-i Nur tefsiri metodunun nasıl bir Kur’an ve sünnet yolu olduğunu gösterme açısından da kıymetlidir.
Bu çalışmada dikkat edilen diğer bazı hususları da şöyle sıralayabiliriz:
Eser, külliyatın tamamını dikkate almıştır. Bediüzzaman Hazretleri’nin Risale-i Nur metni içerisinde bizzat kendisinin meal verdiği ayetler onun verdiği mealleri esas alarak açıklamıştır. Ayet-i kerimelerin tamamı, sure ismi, sure numarası ve ayet numarası verilerek detaylandırılmıştır. Hadislerin kaynakları araştırılmış ve bulunanlarının tamamı kaynaklı olarak alınmıştır. 29. Lem’a’nın bütün babları tercüme edilerek, bu metin de esere yerleştirilmiştir.

Liste Fiyatı: 23,15
Derleyici: Kenan Demirtaş
Yayın Tarihi: 20.02.2012
ISBN: 9789758499021
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 672
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 271 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/risalei-nurda-gecen-ayet-ve-hadis-mealleri/80567.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:142008/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner