banner
Çatalhöyük / Topraktan Sonsuzluğa - From Earth to Eternity

Çatalhöyük / Topraktan Sonsuzluğa - From Earth to Eternity

Büyüklüğü ve içerdiği yoğun yapılaşma nedeniyle ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana dünya arkeoloji çevrelerinin ilgi odağı olan Çatalhöyük, ilk defa Türkiye’de kapsamlı bir sergiye konu oluyor. Günümüzden yaklaşık 9000 yıl önce, belirli bir şehircilik düzeninde hiç savaşmadan yaşayan Neolitik Çağ insanlarını konu alan sergide birbirinden ilginç 288 eser yer alıyor.

Çatalhöyük Araştırma Projesi Başkanı Ian Hodder'ın yanı sıra Çatalhöyük'te çalışan arkeolog ve antropologların uzmanlık alanlarında yazdıkları yazılarla bir kitap/katalog oluşturuldu. Bu çalışma hem bir araştırma kitabı, hem de orijinal buluntuların görüntüleriyle bir katalog niteliğini taşıyor. Türkçe-İngilizce yayımlanan kitabın çatısı serginin konseptiyle uyum içinde hazırlandı.

Kitap/katalogda, aralarında insan iskeleti, damga mühür, obsidyen alet, sepet, boncuk gibi kil, taş ya da kemik buluntuların resimlerinin yanı sıra höyüğü gösteren ve anlatan fotoğraflar, illüstrasyonlar, çizimler de yer alıyor. Topraktan Sonsuzluğa Çatalhöyük'ün bir sürprizi de 1961-1965 yılları arasında Çatalhöyük'teki ilk kazıları yapan James Mellaart'ın duvar resimlerinin birebir çizimlerinin ilk defa bu kitapta yayımlanıyor olmasıdır.

Liste Fiyatı: 46,30
Yayın Tarihi: 01.06.2006
ISBN: 9789750810947
Dil: İNGİLİZCE,TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 208
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
Boyut: 19.5 x 27.5 cm

Bu üründen 10 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/catalhoyuk-topraktan-sonsuzluga-from-earth-to-eternity/82756.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:117201/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner