banner
Hidrolik ve Pnömatik El Kılavuzu / Newnes

Hidrolik ve Pnömatik El Kılavuzu / Newnes

Elinizde tuttuğunuz kitap bir kurs kitabı. Aslında atölye tipi eğitim de denilen, teknik adamlara yönelik olarak uygulamalı bir eğitim olanağı sağlamak üzere bu seri başlatıldı. Bu serinin kitapları, Ingilizce konuşulan ülkelerde, dünyaca ünlü mühendislik eğitimi veren IDC Technologies (www.idc-online.com ve/veya www.egitim.bilesim.com.tr) tarafından konuyla ilgili eğitim almak isteyen meslek adamları yada adaylarına dönük olarak eğitim müfredatı olarak kullanıldı.

Uygulamada, her endüstriyel işlem, nesnelerin hareket ettirilmesini, işletilmesini veya bir tür güç uygulanmasını gerektirir. Bu işlem, genellikle elektrikli cihazlar (motorlar veya solenoidler) tarafından veya hava (pnömatik) yada sıvı (hidrolik) tahrikli cihazlar tarafından gerçekleştirilir. Geleneksel olarak, pnömatik ve hidrolik sistemler makine mühendisliğinin konusu olarak bilinir. Oysa uygulamadaki teknikler açısından (ve daha önemlisi hata-bulma metodolojisi açısından) elektronikte ve proses kontrolünde kullanılan düşüncelere daha yakın olma eğilimindedir.

Bu kitap, hidrolik ve pnömatik sistemlerin işletiminde yol göstermek amacıyla bir proses kontrol mühendisi tarafından yazılmıştır. Kitabın amacı, bir pnömatik veya hidrolik sistemin elemanlarını ve işletimini tanımak isteyen mühendislere ve teknisyenlere yardımcı olmaktır. Kitabın teorik bilgilerden ziyade okunabilir olmasını temin etmek üzere matematiksel kapsamı bilerek basitleştirilmiştir. Bu nedenle, boruların ve valflerin ölçülendirilmesi gibi tasarım konuları bilerek ihmal edilmiştir.

Kitap, temel ilkelerin anlatılması ile başlıyor. 2. Bölümde Hidrolik pompalar ve basınç düzenlemesi, 3. bölümde hava kompresörleri ve hava ve basınç düzenlemesi anlatılıyor. Kontrol valfleri 4. bölümde, Aktüatörler 5. bölümde detayları ile anlatılmakta. 6 ve 7. bölümlerde Hidrolik ve Pnömatik aksesuarlar ile proses kontrol amaçlı pnömatik anlatılırken son bölüm, güvenlik ve arıza teşhisi ve bakım-onarım üzerine.

Liste Fiyatı: 20,37
Çevirmen: Adnan Süer
Yayın Tarihi: 01.07.2005
ISBN: 9789752711358
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 223
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 122 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hidrolik-ve-pnomatik-el-kilavuzu-newnes/84904.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:130476/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner