banner
Romanitas

Romanitas

Okuması son derece keyifli... Çok iyi tasarlanmış... Zarif ve canlı bir üslup.
Jessica Mann, Sunday Telegraph

Devasa bir hayal gücü içeren bir baş yapıt.
Henry Sutton, Mirror

Romanitas üçlemenin ilk kitabı.. Sizi içine çeken muhteşem bir drama.
Sunday Sport

Taze ve yeni.. Romanitas çok güzel yazılmış ve okuyucuyu sıkmayan bir dile sahip.
Books And Magazine Collector

McDougall’ın yazı stili yeni ve çok net, aynı zamanda içindeki hikaye sizi alıp götürüyor ve üçlemenin diğer bölümlerini sabırsızlıkla beklediğinizi fark ediyorsunuz.
Dreamwatch

Romanitas’ın kurgusu ve öyküsü o kadar iyi ki bu kadar sayfayı birkaç günde nasıl okuduğuma inanamıyorum..
Çok iyi araştırılmış, inanılmaz bir kitap.
Starburst

Zaman şimdiki zaman. Roma İmparatorluğu dönemi. Parçalanmış hayatlar. Çelik çarmıhlar.

Roma İmparatoru Leo ve eşi Clodia bir trafik kazasında yaşamlarını yitirirler. Tahtın yeni varisi ise on altı yaşında genç Marcus’tur. Marcus, cenaze töreninden sonra görüştüğü babasının özel danışmanından gizli gerçeği öğrenir: Ailesi trafik kazasında değil bir cinayete kurban gitmiştir. Bunun üzerine saraydan kaçar ve yollara düşer. Ama bu işin arkasında kimlerin olduğunu öğrenmeden danışmanın karısı zehirlenilerek öldürülür ve cinayetin ardındaki sır perdesi aralamadan kapanır.

Bu arada çarmıha gerilmeyi bekleyen Sullien ve onu yıllardır görmemesine rağmen ağabeyini kurtarmaya çalışan Una adlı genç kız çıkar karşımıza. Una ve kardeşi köle olarak doğmuş ve farklı ailelere satıldıktan sonra birbirlerini uzun yıllar görememişlerdir. Ama Una kardeşini aramaya devam etmiş ve onu bir hücrede çarmıha gerilmeyi beklerken bulmuştur. Sullien köle olarak çalıştığı ailenin kızı ile cinsel ilişkiye girmesi ve kızın annesi tarafından yakalanması üzerine kanunlar gereği ölüm cezasına çarptırılmıştır. Una gizli yetenekleri sayesinde insan beynine düşünce yoluyla girerek istediği bilgilere ulaşabilen ilginç bir karakterdir. Bu sayede ağabeyini bularak onu hücreden kaçırmayı başarır. Onlar da Londra’nın ıslak ve karanlık yollarından aynı Marcus’un yaptığı gibi Roma İmparatorluğunun kırsal kesimlerine doğru kaçmaya başlarlar.

Ve bir gün Marcus ve iki kardeşinin (Una ve Sullien) yolları hiç beklemedikleri bir anda çakışır ve olaylar hızlı bir şekilde gelişmeye başlar.

Yirmi dört yaşında yazdığı bu ilk romanı ile eleştirmenler tarafından geleceğin yeni yeteneklerinden biri olarak görünen McDougall, "Nehir roman olacak" dizisinin ilk bölümüyle bizlere keyifli bir eser sunuyor.

Liste Fiyatı: 18,06
Çevirmen: Enver Günsel
Yayın Tarihi: 29.08.2006
Orijinal Adı: Romanitas
ISBN: 9789944975384
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 512
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/romanitas/85311.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:76062/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner