banner
Savaş ve Barış (Tek Cilt)

Savaş ve Barış (Tek Cilt)

Yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan Savaş ve Barış, Lev Tolstoy’un üç dev eserinin ilkidir. Yazar romanında tarih, savaş ve savaşın aktörleri konusunda kendine özgü kavrayışını sergiler. Tolstoy, kendisinin de mensubu olduğu Çarlık Rusyası aristokrasisinin zaaf ve çelişkilerini, Rus halkının bakış açısından ele alır. O, bu sınıfın hem içinde hem dışındadır. Savaşın yıkımlarını, soylu sınıfın geçirdiği sarsıntıyla bağlantılı olarak sunarken, tarih birey ilişkisinde, bireye hep acıların düştüğünü söyler. Ona göre, "İnsan Tanrı’ya inanmıyorsa, bu acılara katlanması olanaksızdır." Tarih ve savaşlarla inancın evrenini karşı karşıya getiren bu anlayış, bu romanı bitirdikten sonra ilk ve en derin bunalımını yaşayacak olan Tolstoy’un kendi bölünmüş dünyasının da bir yansımasıdır.

Savaş ve Barış: Lev Tolstoy’un tarih ve savaşın aktörleri konusunda çok tartışılan görüşlerini yansıtıyor.

Tolstoy

Toprak sahibi aristokrat bir ailenin oğludur. Bütün yaşamını kendi çiftliğinde geçirdi. İnsanlık tarihini hükümetlerin ahlakî çöküşü ile bireylerin buna direnişlerinin tarihi olarak anlayan Tolstoy, sosyal düzenin, ahlaki gelişmeyle düzeleceğine inanır. Eserlerinden bazıları: Savaş ve Barış, Anna Karenina, Diriliş, Nerede Sevgi Orada Tanrı, Katya, Efendi ile Uşak, Karanlığın Kudreti´dir.

Liste Fiyatı: 7,41
Çevirmen: Birgül Oğuz
Yayın Tarihi: 30.10.2006
ISBN: 9789759984373
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 630
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 11 x 21 cm

Bu üründen 154 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/savas-ve-baris-tek-cilt/87459.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:142366/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner