banner
Çocuk, Tarih ve Toplum

Çocuk, Tarih ve Toplum

Günümüzün sosyal bilimlerinde çocuklar ve çocukluk önemli ve vazgeçilemez bir çalışma alanı haline gelmiştir. Psikoloji, sosyoloji, etnoloji, tarih gibi bilim dallarının hem kendi başlarına hem de disiplinlerarası yaklaşımla bu alanda büyük ilerlemeler kaydettiği görülmektedir. Böylece Batı’da çocukluk alanında kuramsal ve görgülü büyük bir araştırma ve bilgi birikimi oluşmuştur. Batı, çocukluğun geçmişini ve bugününü olduğu kadar artık geleceğini de araştırmakta ve tartışmaktadır.

Prof. Dr. Bekir Onur, bu çalışmasında Türkiye’de çocukluğun geçmişine ve bugününe bakmaktadır. "Giriş" bölümünde gelişim psikolojisi, çocuk sosyolojisi, çocukluk tarihi kuramlarını ele alan Çocuk Tarihi ve Toplum, çocukluk anılarının psikolojik ve sosyolojik analiziyle sürmektedir. Çocukluğu gündelik yaşam, gelenekler, eğitim, oyun ve eğlence alanlarında inceleyen kitap birbirinden bağımsız makalelerden oluşmakta, ancak "çocukluğun modernleşmesi" kavramı ele alınan bütün konuların ortak zeminini oluşturmaktadır. Kitabın özgün yanlarından biri de Japon eğitim ve çocukluk tarihine ilişkin zengin bilgiler içermesidir.

Liste Fiyatı: 48,00
Yayın Tarihi: 17.01.2007
ISBN: 9789755335094
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 428
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 94 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cocuk-tarih-ve-toplum/90204.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:117688/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner