banner
Haşim Nahit Erbil ve Irak Türkleri

Haşim Nahit Erbil ve Irak Türkleri

Musul civarında Hamam Ali, Şırkat, Kerkük, Mendeli hep petrol kuyuları, ilkel araçlarla bugün işletiliyor. Lakin bu araçlar o kadar kifayetsizdir ki, mesela Hit civarında petrolle ziftin su gibi Fırat nehrine akıp dökülmesi, bizim bundan istifade edemediğimizi pek güzel gösterir. Musul'dan Bağdad'a kadar bir tabaka halinde yeraltında mevcut olan ve bazı noktalarda yerin yüzüne fışkıran petrollerin kaynağını, Rusya'daki mükemmel, teknik araçlarla işlettiğimiz günden itibaren Rusya'daki petrol madenleri fakirleşir.
Dünyada en çok petrol satan Amerika'dır, dünyada mevcut petrolün en mühim kısmı Amerikalı şirketlerin elindedir. Hatta Rusya'daki petrol ihracatının bir kısmı da bu şirketlerin eline geçmiş. Bu itibarla petrolün Amerika tekeline geçmesine engel olacak ve Amerika ile rekabet edebilecek yalnız bir memleket var: Türkiye.
Eğer Türkiye sahip bulunduğu petrol madenlerini işletirse, sade bununla, dünyanın iktisadiyatı üzerinde bir bakımdan hükümran olabilir.

Liste Fiyatı: 7,41
Yayın Tarihi: 01.11.2004
ISBN: 9789756849095
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/hasim-nahit-erbil-ve-irak-turkleri/91402.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:126199/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner