banner
Dış Türkler / Türk Dünyasının Parlayan 5 Yıldızı Orta Asya Türklüğünün Tarihsel ve Kültürel Yapısı

Dış Türkler / Türk Dünyasının Parlayan 5 Yıldızı Orta Asya Türklüğünün Tarihsel ve Kültürel Yapısı

Onların (Dış Türklerin) bize yaklaşmasını bekleyemeyiz; bizim onlara yaklaşmamız gerekli. Tarih bağı kurmamız lazım, dil bağı kurmamız lazım. Bunları kim yapacak? Elbette biz. Nasıl yapacağız? İşte görüyorsunuz, dil encümenleri, tarih encümenleri kuruluyor. Dilimizi onun diline yaklaştırmaya ve böylece birbirimizi daha kolay anlar hale getirmeye çalışıyoruz. Tarihimizi ona yaklaştırmaya çalışıyoruz. Ortak bir mazi yaratma peşindeyiz.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK / 29 Ekim 1933

Nüfusça 300 milyona yaklaşan, 11 milyon km kareden de ötelere yayılan ve en azından 6000 yıllık bir geçmişe uzanan Türklerin birbiriyle ilişkililerini işleyen araştırmacılarımız az diye şikayet ederiz ama, bu kitabın zengin kaynakçasına bir göz atmak, bunun pek de öyle olmadığını göstermeye yeter.
Ord. Prof .Dr. Reha Oğuz TÜRKKAN

Sayın Fuat Uçar, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültürel ilişkileri esas alan kitabında, başlık konusunda derli toplu bir biçimde okura sunmakta ve özlü bir biçimde Türk kamuoyunu bilgilendirmektedir. Devletler arası ilişkilerin istenen düzeyde gelişebilmesi için Türk kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi zorunludur. Bu kitabın Türkiye Cumhuriyeti ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri arasında yakınlaşma sağlamasını umut ederim.
Prof. Dr. Anıl ÇEÇEN

Uçar’ın kitabını bitirenlerin gözünde "bizim" Orta Asya, güncel deyimiyle "Amerika’nın" BOP’unun doğu coğrafyası ete kemiğe bürünmektedir. Geniş kaynakları ve sağlam dipnotları ile konuya ilgi duyanlar için bir başvuru eseridir.
E. Albay Hüseyin MÜMTAZ

Liste Fiyatı: 13,89
Yayın Tarihi: 22.02.2007
ISBN: 9789756424179
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 368
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 30 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/dis-turkler-turk-dunyasinin-parlayan-5-yildizi-orta-asya-turklugunun-tarihsel-ve-kulturel-yapisi/91661.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:126233/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner