banner
İslam ve Terör / Fıkhi Bir Yaklaşım

İslam ve Terör / Fıkhi Bir Yaklaşım

SSCB’nin dağılmasından sonra kapitalist-emperyalist blok, yeni dönemde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel emellerini gerçekleştirebilmek için kendisine yeni düşman olarak İslam’ı belirledi. Bu süreçle birlikte de, medyada İslam ve Terör kelimelerinin birlikte kullanılmasına sıklıkla rastlanır oldu.
Ahmet Özel, kitabında, günümüzde dünyanın tanık olduğu ve eylemcilerinin İslam dünyasından olmaları sebebiyle İslam’la ilişkilendirilen terörizmin, Müslümanların tarihindeki olayların ve dini eğilimlerin zorunlu bir sonucu olmaktan ziyade ideolojik örgütsel ve siyasal unsurlardan oluşan üçlü bir birleşimin sonucu olduğunun altını çiziyor.
Özel’e göre; İslam ile küresel güçlerin bir oyuncağı haline gelen terör eylemleri arasında bağ kurmak bilimsel ve ahlaki temelden uzak bir yaklaşımdır.
Hem günümüz Müslüman bilim adamlarının ve klasik dönem fıkıhçılarının, hem de batılı araştırmacıların şiddet ve terörün mahiyeti hakkındaki görüşlerini irdeleyen İslam ve Terör; cihad ve savaş kavramlarının dini, felsefi ve kültürel arka planını mercek altına alarak bu konudaki kavram kargaşasının ortadan kaldırılmasına katkı sağlıyor.

Liste Fiyatı: 117,00
Yayın Tarihi: 20.08.2014
ISBN: 9789756614457
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 144
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 252 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/islam-ve-teror-fikhi-bir-yaklasim/92279.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:70535/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner