banner
Çocuk Beden Dili

Çocuk Beden Dili

Dünyanın en masum varlıkları dediğimiz çocuklarımız, konuşmaya başlamadıkları dönemde bile bizimle iletişim kurma ihtiyacındadırlar. Samy Molcho Çocuk Beden Dili kitabıyla yetişkinlere çocukların sözsüz dünyasının kapılarını açmaktadır. Molcho bu kitabında büyük bir ilgi ve sevgi dolu bir yaklaşımla çocukların beden dilini anne karnındaki dönemden okul dönemine kadar en ufak ayrıntısına kadar incelemiştir ve böylece Çocuk Beden Dili ile yetişkinlere çocuklarla sorunsuz ve doğru bir iletişim kurmaları konusunda yol göstermektedir. Çocuklar kendilerini beden hareketleri ile yetişkinlere göre çok daha dolaysız ifade ederler, ne yazık ki beden ifadeleri yetişkinlerle aynı olmadığı için her zaman doğru anlaşılamazlar. Bu kitapta Samy Molcho’nun eşsiz fotograflar ile vurgulanan gözlemleri, bebeklerin ve çocukların davranışlarının ve beden dillerinin nasıl yorumlanacağını ve buna karşılık nasıl davranılacağını göstermektedir.

"İri gözler, hafif yanda bir baş, bükük dudaklar görünce hemen yumuşayıp, gülümseriz. Çocuk da bize gülümser, gözleri parlar. Aramızda sözsüz bir iletişim gerçekleşir. Çocuklar duygularını ve gereksinimlerini böyle belirtirler. Hangimiz bunu bilmeyiz ki.."
"Beden dili duygularımızı doğrudan etkiler ve buna göre hareket ederiz. Bebekler ve küçük çocuklar onlara bakan kişiye bağımlıdırlar. Hayati önem taşıdığından, bu bağımlılık çok güçlüdür. Bebeklerin ve küçük çocukların gereksinimlerini karşılayabilmek için tek şansları iletişimdir! İletişim kurabilmek için de, bağırmak ve ağlamayı saymazsak ellerindeki tek imkân beden dilleridir.."
Dört erkek çocuk babası olmadan daha öncesini de kapsayan uzun yıllar boyunca yaptığım gözlemler beni bu kitabı yazmaya yöneltti. Çocukların anlaşılamamaktan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını ve bu nedenle bağırıp, ağladıklarını gözlemledim. Çocuklar işittiklerine değil, gördüklerine tepki verirler. Çocuklar için anne babanın vücut dili, konuşmalarından çok daha etkili ve anlamlıdır.
"Bebekler ve küçük çocuklar, anne babalarından kendi vücut dillerini anlamalarını beklerler. Anne baba onu anlamayı başaramadığında, çocuk gereksinimlerini ve duygularını açıkça ifade ettiğini, ancak anne babasının onları dikkate almak istemediğini düşünür. Oysa sorun anne babaların sadece sözlü iletişime alışık olmalarıdır.."

Çocuklarımızı doğru anlamak, onlarla doğru iletişimi kurmanın birinci adımıdır. Çocuk Beden Dili, anne babalar ve eğitimciler için çok faydalı bir eser olan Çocuk Beden Dili, çocuklarımızı anlamamız ve doğru tepkileri vermemiz açısından harika bir rehber kitap niteliği taşıyor.

Liste Fiyatı: 350,00
Çevirmen: Rengin Suzan Kösoğlu
Yayın Tarihi: 20.03.2007
ISBN: 9789944362894
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 180
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 178 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
277,55

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 112

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 249,80
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/cocuk-beden-dili/92635.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:76463/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner