banner
İman Esaslarının İspatı

İman Esaslarının İspatı

Giyim eşyalarından kullandığımız ev aletlerine kadar her şeyimizi, hatta evimizi ve otomobilimiz yeniliyoruz. Elbette ruhumuzun, duygularımızın gıdası olan imanımızı, "imanınızı yenileyiniz!" buyuran Peygamberimize (a.s.m.) ittiba ederek yenilemeli ve güncelleştirmeliyiz.
Bilhassa ilim ve tekniğin geliştiği, dinsizliğin cehaletten değil, ilim, fen ve felsefeden kaynaklandığı günümüzde "taklide dayanan" iman yeterli değildir. Bundan dolayı Bediüzzaman Said Nursî, "tahkike/delillere dayalı" imanı kastederek, "Ben bütün mesaimi iman üzerine teksif etmiş bulunuyorum" demiştir.
İşte, bu çalışmada, imanın gereği, iman esaslarının ispatının lüzumu ve ispatı üzerinde yoğunlaşıldı. Yani "Amentü"de formüle edilen "Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahirete (dirilişe) ve kadere iman"ın akli, mantıki, ilmi, vicdani, gözlem ve tecrübeye dayalı delilleri son gelişmelerin verileri ışığında anlatıldı.

Liste Fiyatı: 11,11
Yayın Tarihi: 30.04.2007
ISBN: 9789752692961
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 286
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 29 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/iman-esaslarinin-ispati/94344.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1199/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner